Chevrolet Camaro – memories

Op de beurs van Geneve vond ik het leuk om een ‘spierbal op wielen’ terug te zien. De oude bekende kreeg een nieuwe jas en zal ook in Nederland te koop zijn bij Chevy-dealers: de Camaro.

chevycamaroconcept.jpg

Ik heb leuke herinneringen aan die auto, want mijn allereerste vriendje (nu drugsdealer in Kopenhagen, heb ik me laten vertellen) had er een. Hij had die auto, een bruine ook nog, gekocht van een woonwagenbewoner (ingeruild tegen de keurige Ford Taunus die zijn vader voor hem had gekocht). Het liefst reed hij er op zaterdagmiddag mee door de allerdruktste winkelstraat. De dikke V8 roffelend en grommend en hij achter het stuur met de geblondeerde haren in de gel zoals de mannen van Duran Duran. No- no- notorious! Dat geluid vond ik wel super, maar als ik ernaast zat gleed ik toch altijd liever helemaal onderuit in de skai-lederen stoel om maar niet gezien te worden…

chevycamaro-oud.jpg

Je kunt je voorstellen dat mijn ouders ook ‘not amused’ waren als die lover me in de vroege ochtenduurtjes thuis bracht in die ‘kamperbak’. En dat we dan – met lopende motor – natuurlijk nog even uitgebreid afscheid moesten nemen. De buurt heeft het geweten…. Vroemmm! Ik heb er wel een voorliefde voor zware roffels aan over gehouden.

0 Comments on “Chevrolet Camaro – memories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*