Ford Ranger 2007

De afgelopen dagen heb ik in een wel heel opvallende wagen rondgereden: Fords nieuwe Ranger. Zijn ‘achterhand’ paste net niet onder de carport ;-))

dsc00244.jpg

Als je Fords nieuwe Ranger met een paard moet vergelijken, dan ziet hij eruit als een Belgische koudbloed hengst die voor de gelegenheid keurig is gepoetst en opgetuigd met beenbandages en showhoofdstel. Eén ding is zeker: hij valt op. Als ik hem meeneem voor een testrit, blijkt al gauw dat een good-hair-day wel handig is, je hebt er constant bekijks en aanspraak mee. De heren van de gemeentelijke plantsoenendienst knikken me lachend toe. Een aannemer die zelf rondrijdt in een busje met aanhangwagen steekt zijn duim omhoog.

fordrangerrijdend.jpg

En een boodschap doen kost vandaag wat langer dan gedacht. Want als ik met mijn tassen terugkom bij de wagen, heeft de plaatselijke tuinbouwschool net pauze. Een groep leerlingen staat – al etend – om de Ranger heen en wil van alles weten. Is hij vierwiel aangedreven is en kun je er goed mee offroaden? Waarvoor zijn die tellers bovenop het dashboard? En wat als hij in de regen staat, blijft het water dan in de laadbak staan? Als de ultieme ‘autoverkoper’ geef ik geduldig antwoord, tenslotte zijn dit de aspirant eigenaren: “Ja, deze wagen is een echte 4×4 offroader. Niet alleen zit er een nieuwe, stille, 143 pk sterke 2.5 liter TDCi commonrail dieselmotor in die bij 1800 toeren al 330 Nm aan trekkracht levert, maar hij heeft ook een hoge en lage gearing waardoor hij tegen een behoorlijk stootje kan. De drie extra meters op het dashboard zijn een richtingkompas, een meter waarop je de klim- daal en hellingshoeken kunt aflezen en een temperatuurmeter. Dat de laadbak nat regent is natuurlijk niet uitgesloten bij ons klimaat, maar er zijn openingen bij de achterklep zodat er nooit een zwembad zal ontstaan. Bovendien zijn er verschillende soorten afdekzeilen en roll-overs verkrijgbaar waardoor je lading droogt blijft. Er is zelfs een hardtop voor te koop.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*