Top 5: auto’s voor moeders

moeder-auto-cartoon-proof1De Amerikanen hebben er een speciale website voor: welke auto’s worden het meest geschikt bevonden door vrouwen met kinderen? Ik ben geen moeder, heb ook geen enkele drang om dat te worden, maar ik kan me zo voorstellen dat dit een goede Top 5 zou zijn voor kids-minnende moeders, die evengoed niet truttig willen overkomen op het asfalt:

moeder-auto

1. Uit de serie ‘hip’ de Mini Cooper Clubman. Hij heeft grappige klapdeuren achter die knipogen naar vervlogen tijden uit de 50 jaar lange Mini-historie. En je kunt achterin best je benen – en kinderzitjes – kwijt. Je bereikt de achterbank door de zogenaamde clubdoor die achter de rechter voorportier zit en openzwaait als een zogeheten suïcide-door naar links. Oke ik geef toe: een stationwagen, crossover of SUV is wellicht handiger, maar dit is leuker. Heb je interesse, kies dan de Cooper D, de diesel. Die is lekker zuinig bovendien. Hij is er vanaf 25.450.

mini-cooper-clubman-d

2. De Jeep Wrangler Unlimited heeft ook een hoge hipfactor, maar is wellicht nu de SUV’s uit de gratie zijn wat minder in trek. Hoe dan ook: het is wel een van mijn favorieten als je het hebt over een ruime auto die evengoed leuk is om naar te kijken. Bovendien appelleert hij aan sportieve mama’s want je kunt er super mee offroaden. En dat vind papa ook leuk, dus je scoort er punten mee. Bij de pomp is hij wat minder lief, want met energielabel G kun je hem bepaald niet zunig noemen… Zijn nieuwprijs begint bij 48.565 euro.

jeep-wrangler-unlimited

3. Ben je als mama erg gesteld op veiligheid, dan kies je wellicht voor het Zweedse Volvo een merk dat van ‘nature’ gesteld is op families. Hun nieuwe XC60 zit zo tjokvol veiligheidssnufjes dat ik er persoonlijk wat zenuwachtig van werd. Het is even wennen aan al die bliepjes en lampjes die je opmerkzaam moeten maken op safe-safe-safe. Maar als je hem eenmaal een paar weken hebt, is het vast allemaal simpel-simpel-simpel. Mooi en vloeiend is deze crossover ook en zijn fraaie lijnen komen wat mij betreft vooral in de beige-achtige bronskleur tot hun recht. En met de gebroken witte bekleding. Maar dat laatste zul je als moeder wellicht niet zo gauw kiezen. Van jou vanaf 55.500 euro.

volvo-xc60

4. Een van de mooiste stationwagens van dit moment is ongetwijfeld de Citroen C5 Tourer. Hij is niet alleen mild voor het oog, maar aan het dikke ‘plof’geluid van de deuren hoor je de kwaliteit af. In de middentunnel mis ik wel dat grote aflegvak, maar achterin maakt hij het goed met een prima instap en veel ruimte en natuurlijk de nodige Isofix-gebeurens voor het vastzetten van de kinderzitjes. En dan heb ik het nog niet over die zee van ruimte als je de achterklep opent. Echo! Voor je deur vanaf 27.590 euro.

citroen-c5-tourer

5. De Toyota Verso is een MPV en ik ken weinig leuk smoelende MPV’s. Over het uiterlijk van deze Verso kun je ook zeker twisten. Het is een beetje niksig, maar echt lelijk kun je ‘m ook niet noemen. Toch is het in het interieur een ware kinderhemel. Hij is voorzien van het Easy Flat-7-interieur waarbij de tweede en derde zitrijen bestaan uit afzonderlijke stoelen. Die op de tweede rij kun je over een tamelijk grote afstand verstellen en de auto bulkt van de grote en kleine opbergvakjes. Het dashboardkastje bestaat uit twee delen, een deel is gekoeld en je kunt daarin zelfs een 1,5-literfles kwijt. Onder de passagiersstoel zit een lade en bekerhouders vind je tot helemaal achterin. Prijs vanaf 24.990 euro.

toyota-verso-2009

30 Comments on “Top 5: auto’s voor moeders

 1. De Mini! Ik behoor niet tot de doelgroep, maar ooit had ik het ideaal om ‘ wanneer ik later groot ben’ een Mini te kopen en een St Bernhardshond achterin te parkeren.
  Ook dit ideaal is niets geworden (Alfista met allergie voor huisdieren geworden), maar als ik die Mini zie, voel ik me weer 11!

 2. WEER een artikel over vrouwen zus en moeders zo…..
  What’s next? “Bevallingen in de auto?”…..en dan met plaatjes?! brrrrrr……..

  😉

 3. Haha. Ja Martin. Ik heb opdracht om meer over vrouwen en auto’s te schrijven. Dan scoor ik betere ‘kijkcijfers’ bij de dames. Als je meer testosteron – in plaats van oestrogeen – wilt, dan moet je toch naar de collega’s van Autoblog. Maar ik zal ook spannende auto’s blijven posten hoor, dat vind ik zelf veel te leuk. 😉

 4. @ Viola,
  Hmm,, okee dat ben ik met je eens. Maar zijn deze auto’s over het algemeen niet duur in aanschaf ( ik heb het dan echt over Jeep) en onderhoud?
  Ik zat zelf eerder aan een Toyota Verso, Opel Zafira en als je een Dodge Journey hip vind die ook. Maar nou niet aan een Jeep, duur, slurpt voor het leven en is ontzettend ruw…

 5. @DrsDre:
  Mijn vriendin wil ook wel een stoere 4×4. Wel een oud exemplaar en niet meteen deze Wrangler hier. Mij verbaast het me dus niet.

  Mijn vriendin wil anderzijds ook wel een ‘Eleanor’ of een andere (oudere) dikke Amerikaan met V8 brul.

  Niet alle vrouwen willen een handtas op wielen. 😉

 6. @Thibaut,
  Nee okee, maar het verbaast me, natuurlijk snap ik dat vrouwen een koekblik hebben.
  Maar dan direct een Jeep Wrangler… Ik heb ‘m zien staan bij de dealer maar er is niks verfijnd aan, zeker als je hem gaat vergelijken met een Citroën C5 of een Toyota Verso, Volvo XC60, Mini Clubman…

  Trouwens, als ze dan een lekker Amerikaan wil… 1969 Dodge Charter R/T.

  • Nee, de Wrangler is niet verfijnd. Maar juist lekker ruig. Daar houden vrouwen ook van 😉 Is net als met ijs. Soms wil je vanille, soms choco!

 7. @Viola,
  Tsja, ik kan er niks tegen in brengen, ik vind het zelf een prachtige auto daar niet van 😛
  Maar Viola, wat vind jij dan van een Dodge Avenger? Dat soort “Europese”-Amerikanen?

 8. Teveel naar Gooische Vrouwen (TV dan wel ‘live’) gekeken? 😉 En mag ik meer in het algemeen vragen waarom er tegenwoordig bij de geboorte van het eerste kind gelijk zo’n rijdende zeecontainer moet komen? Een kinderzitje past ook achterin een TVR Cerbera, om eens wat te noemen…

 9. Ach… wat maakt het uit. Vrouwen kunnen toch niet rijden dus een lijstje als:
  Picanto, 206, Alto, Zafira etc. zou wel wat realistischer zijn denk ik zo 🙂

 10. @Eric: ja, dat roep ik ook altijd. Maarja, ik heb dan ook geen kinderen, haha. Vrouwen schijnen zeecontainers op wielen toch handiger te vinden. Zelfs mijn GT werd laatst afgekeurd op praktisch-kinderzitjes-nut. Was ik even blij!

 11. Dr.Dre: Een Avenger vind ik ook wel stoer. Maar ik ben zelf niet zo’n grote auto fan. Ik ben meer een snelle, gestroomlijnde auto-fan. 🙂

 12. Kleine algemene comment: waarom zou een hippe moeder overigens niet kiezen voor een grote auto die wellicht wat meer drinkt? Zoals de Jeep? Onze ogen willen ook wat heren, het gaat er niet altijd om hoeveel iets kost. Daarom vind ik vergelijkende tests ook altijd grote onzin.
  Ik geef hier gewoon MIJN visie. Is supersubjectief, JA!

 13. @ Viola: Gewoon uit nieuwsgierigheid: van wie komt die opdracht?? Jij bent toch de baas hier??

  Niet dat ik wat tegen de “vrouwen” artikelen heb hoor…Dit is tenslotte CarWOMAN.nl!

 14. Dat was een grapje, ik ben het chefke hier. Maar de cijfers liegen niet: als ik meer over vrouwelijke onderwerpen schrijf, krijg ik meer vrouwen op bezoek op carwoman. Tip dus even je vriendin? 😉

 15. Hoe kom je bij die belachelijke prijs van de C5? Dan is hij duurder dan een BMW 3 of Audi A4! De C5 Tourer is er vanaf € 27.590. Dat scheelt toch een stuk… 😛

 16. Natuurlijk niet. Wat denk jij nou? 😛

  Goed, van iemand die een autosite beheert verwacht ik toch een beetje kennis van de normale prijzen. Auto’s in de klasse van de C5 beginnen tussen de 25 en 30k, en de Duitse ‘premium’ modellen doen van 30 tot 35. Dan had je wel ingezien dat de prijs die er stond een beetje hoog was, en ik vroeg me zeker wel af hoe je aan die prijs was gekomen. Maar goed, fijn dat je er zo snel bij bent met aanpassen! Daar kan autoblog nog wat van leren. 😉

 17. Ehm, als een bericht hier langer is dan x tekens, komt hij automatisch in het spamfilter of zo? Streng hoor… 😐

 18. Haha. Ja, een betwetertje ben je Citrofieltje… Denk je dat ik een lopende auto-encyclopedie (plus prijslijsten) ben ofzo? Sorry to dissapoint you maar… echt niet! Ik kan mijn hersens wel voor betere zaken gebruiken 😉

 19. OK…Ik snap nu!! LOL!

  Sorry…zou wel willen tippen maar mijn vrouw is engels, spreekt bijna geen Nederlands en is daarbij totaal niet geinteresseerd in auto’s.

 20. Een betwetertje…

  *denkt diep na of hij dat als een compliment of als een belediging zal interpreteren*

  Dank je! 😉

  Sorry hoor, ik zal je site niet langer bevuilen, maar ik moet er niet aan denken dat er een C5 minder wordt verkocht door de hier geplaatste te hoge prijs. 😆

 21. Mooi lijstje, kan me in een aantal zelf ook wel vinden!

  De Mini, Jeep, Volvo en Citroen zijn gewoon erg nette auto’s, ben het trouwens ook met Pieter eens, een mooie witte Range met een vrouw achter het stuur is ook altijd wel goed (om naar te kijken he, mogen wij er ook lol aan hebben)

 22. Hallo, heeft iemand ervaring met een Jeep Wrangler en jonge kinderen? Wij willen een Wrangler kopen maar hebben een dochter van 4 jaar. Mijn belangrijkste punt is natuurlijk veiligheid achterin. Kan er bijvoorbeeld een autostoel in?

  Hoor het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*