Porsche doet het op twee wielen

Porsche bike-close
Er zijn al diverse automerken die ook fietsen op de markt brengen, MINI, Maserati, McLaren, Land Rover, Ferrari, Lancia, Mercedes Benz… Nu vond men bij Porsche blijkbaar dat men niet achter kon blijven en dus voegde men een stel tweewielers toe aan de productrange van Driver’s Selection. Ze komen in de herfst van dit jaar op de markt en heten Bike S en Bike RS waarbij de laatste is voor de allersnelsten onder ons.

Porsche Bike

Hoewel dit sportieve fietsen zijn – hoe kan het ook anders bij het merk uit Stuttgart-Zuffenhausen – zien ze er wat mij betreft uit als een soort combi tussen een mountainbike en een racefiets.Porsche Bike2
De Bike S (boven) heeft een alu frame en elf versnellingen, terwijl deze RS (Rennsport) een frame van koolstofvezel heeft en twintig versnellingen van Shimano XTR. Beide hebben 29 inch wielen en hydraulische Magura schijfremmen plus individueel genummerd anti-diefstal label onder de verf. Een goed slot wil ook nog wel eens helpen 😉

Porsche bike-closeRS

Kortom: een stel fietsen die je achterin je Cayenne Hybride gooit en erop uit gaat naar je favoriete trails. Ik kan die in de Schoorlse duinen aanbevelen.

8 Comments on “Porsche doet het op twee wielen

 1. Mooie fietsjes maar heb toch liever eentje zonder een logo dat om aandacht staat te schreeuwen. Ohja, in het verleden heeft Porsche ook al meerdere malen fietsen aan de man gebracht met hun merknaam op. Ik vermoed zelfs dat zij de trend zowat gestart hebben.

 2. Ach so… dat wist ik niet Stijn. Ik rijd zelf een mooie witte CUBE mountainbike, ook heel fijn en waarschijnlijk wat liever voor portemonnee.

 3. Porsche heeft in het verleden al veel meer fietsen op de markt gebracht, maar dat waren allemaal bestaande modellen van het merk Votec waar ze dan een Porsche-sticker op plakten. Bovenstaande fietsen zullen wederom geen eigen ontwikkeling zijn, maar ik probeer het basismerk nog te achterhalen.

 4. @ Viola
  Zoals Michiel al aangeeft gaat het toch vaak om bestaande fietsmodellen voorzien van een nieuw flashy uiterlijk. Ik zou dan zelf ook opteren voor een fiets rechtstreeks van de specialist, zoals een CUBE.

  @ Klassiekerrally
  Thx! Die Lotus kende ik nog niet. Een echte Lotus, lichtgewicht en de aandrijving is niet inhuis ontwikkeld 😉

 5. Heren,
  Heb er zojuist een besteld bij de Porsche dealer in Rotterdam, de S versie, kost € 2.945,- ex de btw.
  Vindt het een whannahave en dan is prijs van minder belang toch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*