Nieuws van Lotus

Twee eyecathers van Lotus streelden mijn voorliefde voor snel & sexy vandaag. Op de Amerikaanse bodem van Monterey ging in de afgelopen week eerst het doek van deze Exige Matte Black Final Edition, die alleen op de Amerikaanse markt te koop is.

lotus-exige-matte-black-final-edition-voor

De Britse autobouwers vergeten echter niemand, want in 2009 konden Japanse kopers zich al verheugen in de Exige Stealth en de Europese in de Exige Scura, beide speciale edities met een – letterlijk – sinister tintje. Deze modellen hebben allemaal leuke pakketjes in zich: launch control bijvoorbeeld en variabele tractie controle. Deze afgebeelde US versie blijkt vooral voorzien van beauty-marks zoals zwarte Alcantara stoelen, en die matte finish.

lotus-exige-matte-black-final-edition-opzij

De motor blijkt de bekende, door Toyota gemaakte 1.8-liter viercilinder die goed is voor 257 pk en voor dit model blijkbaar slechts een weinig ‘gekieteld’, naar hoeveel pk’s kan ik even niet terugvinden (guys?). Er staan maar 25 exemplaren op de rol, dus exclusief ben je er in ieder geval wel mee.

lotus-exige-matte-black-final-edition-achter

Met deze Evora GTE Road Car Concept eert Lotus de Evora racer waarmee de GTE klasse nu compleet is. Er schijnt hierbij wat bemoeienis te zijn van Mansory, want het model draagt een badge op z’n achterspoiler van het Zwitserse tuner die eerder dit jaar al zijn interpretatie bracht van de Evora.

lotus-evora-gte-road-car-concept

 Blijkbaar beviel die goed, bij Lotus en terecht: ik vind het een zeer smaakvolle versie. Bij deze auto gaat het niet alleen om looks: achter de stoelen huist een 420-pk sterke versie van de supercharged viercilinder motor gekoppeld aan een sequentiele AMT koppelingsbox.

lotus-evora-gte-road-car-concept2

Het model draagt lichtgewicht sportschoenen wiens rubber afkomstig is uit de Pirelli gelederen: P-Zero Corsa. Ik vind vooral die optische lijn bij de dorpel fraai, hij krijgt er een zeer getailleerd ‘figuurtje’ van.

lotus-evora-gte-road-car-concept3

1 Comment on “Nieuws van Lotus

  1. Ja, die Evora is erg mooi. Zeker ook dat getailleerde. Mbt die Exige; matzwart is nu toch wel zo’n beetje klaar/over/uit? Chrome-color wrap in een TVR-achtige kleur zou de Exige goed staan. Doe mij deze Evora maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*