De Pers – Nissan Qashqai

Behalve zijn onuitspreekbare naam zijn er nog meer redenen om vooral GEEN Nissan Qashqai te kopen…. Lees mijn De Pers artikel van afgelopen woensdag, hier aflaaien en doorbladeren naar pag 15.

Trouwens enorm veel commentaar van lezers (Qashqai-eigenaren) op dit artikel gekregen. Ze namen het allemaal voor de auto op, hoe durft die stoute journaliste zulke lelijke dingen over ‘onze’ auto te schrijven…. Terwijl… als je tussen de regels kunt lezen…. Wat zeggen jullie?

3 Comments on “De Pers – Nissan Qashqai

 1. Wel Viola – ik begrijp volkomen waarom je veel kritiek op dit stukje kreeg. ‘k Heb het net een keer of twee doorgenomen en zelfs “tussen de lijnen” lees ik vooral subjectieve kritiek op een CashCow die je duidelijk niet mag.

  Zo zet de inleiding meteen een negatieve toon met “meer redenen waarom je géén Qashqai moet kopen”, terwijl die barweinig aan bod komen in de rest van de tekst.

  Misschien omdat het een crossover is die zowel de Opel Antara als Ford Kuga en tig andere inspireerde? (Alinea 2) Of omdat je hoger zit dan in een gewone wagen en vijf NCAP-sterren ter bescherming hebt? (Alinea 3) Zelfde vraag voor de bliepjes en GPS-toestemmingen; maakt dat de Qashqai écht slecht? (Alinea 3)

  Toegegeven: Jeeps & Land Rovers trekken zich beter uit de slag op moeilijk terrein, maar dat is nauwelijks kritiek op een crossover die voor de stadjungle bestemd is.

  Dus ja – om op je vraag terug te komen; ik zou je ook interpelleren over deze tekst die weinig met een onderbouwde rijtest te maken heeft.

  (Je vroeg ernaar hè 😉

 2. Ja, allemaal waar. Maar je kunt het ook lezen als een grappig stukje. Is allemaal niet zo serieus bedoeld. De vraag bij De Pers is dat ik Topgear-achtige rijtesten schrijf. Dus dat doe ik dan. De ene keer valt hij beter dan de andere keer. Maar dank voor je reactie hoor 🙂

 3. Overigens heb ik ook een aantal reacties gekregen van mensen die enorm hebben moeten lachen. Ik stel me wel eens voor hoe ik zou reageren als mijn auto -Alfa GT- op deze manier zou worden neergezet. En dan denk ik: ‘Meningen verschillen, morgen ligt die krant weer in de kattenbak’. Ben ik daar uniek in???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*