Auto aan de vrouw brengen

vrouw-auto-nieuw13 De omgang met de vrouwelijke klant is voor veel dealers m/v nog lastig, maar klanten HOUDEN ook. Vorige week weer iets ‘leuks’ ter illustratie hiervan meegemaakt. Ik belde mijn ‘nieuwe’ dealer. Zoals jullie weten rijd ik Alfa Romeo en tegenwoordig moet ik voor onderhoud bij de locale Volvo-dealer zijn. Vraag me niet hoe dat zo is gekomen. Dat ik me voorheen bij een Saab-dealer in een andere stad moest vervoegen had ik te ‘danken’ aan de Kroymans liaison, maar deze constructie is even aan mij voorbij gegaan.

alfa-romeo-gt

Enniewee: ik belde ze op, kreeg de receptioniste aan de lijn en vertelde dat ik graag een afspraak wilde maken voor een beurt plus APK. Waarop ze zei ze: ‘Wilt u even terugbellen want we zitten maar met z’n tweeen vandaag.’ Ik keek fronsend in de hoorn en vroeg de dame: ‘Nou, als het u nu niet schikt dat ik bel, misschien wilt u dan zo vriendelijk zijn om mij later vandaag even terug te bellen?’ Waarop de dame tot mijn nog grotere verbazing zei: ‘Nee, dat kan echt niet.’ Waarop ik zei: ‘Goh, wat een service.’ En ophing. Ik kreeg er hetzelfde gevoel van dat me regelmatig in restaurants overvalt: “IK WIL IETS EEETTTEEEEEN!!! IK WIL AFREKENEEEEENNNN!”
Omdat ik de flauwste niet ben – en mijn auto door een merkdealer (duh) wil laten onderhouden – zocht ik het betreffende dealerbedrijf op op het www en vulde mijn gegevens daar in, om teruggebeld te worden. Dat gebeurde ook inderdaad, drie dagen later. Gelukkig was deze mevrouw heel aardig – het was dezelfde mevrouw die ooit bij Saab receptioniste was en nu door de Volvo’s mee was overgenomen. En de afspraak stond – na excuses voor het voorgaande – binnen no time. Zucht…
Ondertussen vind ik het dus geen wonder dat het zo slecht gaat met een groot aantal dealerbedrijven. Ik voorzie hetzelfde in de horeca. Voor goede service is echt iets meer nodig dan iemand die de telefoon opneemt, beste mensen… Benieuwd waar ik me, nu het importeurschap van Alfa Romeo gewoon weer bij Fiat zit, bij de volgende beurt mag vervoegen.

8 Comments on “Auto aan de vrouw brengen

 1. Maar de dealer weet toch wanneer je auto voor de APK moet?
  Daarnaast kunnen ze redelijk inschatten hoeveel je rijdt (die data hebben ze) en wanneer dus je auto voor een beurt moet…

  Waarom bellen ze jou niet?

  BTW: krijg je dan Volvo of Alfa stempels in je onderhoudsboekje?

 2. In een grijs verleden kreeg ik wel eens een berichtje van mijn dealer als hij voor een beurt of apk moest. Maar tegenwoordig niet meer hoor. Ik krijg alleen van de RDW een brief dat mijn auto voor een bepaalde datum apk-gekeurd moet zijn.
  Nee, ik krijg geen Volvo stempels. Maar hoe dat zit met gespecialiseerde monteurs… Volgens mij moeten ze wel cursussen volgen. En zijn er een paar oud Alfa-monteurs mee overgenomen.

 3. Dat doet Lancia toch beter. Dus ik heb goede hoop voor je Viola. Maar eh, wanneer ga jij over op een nieuwe Delta?

 4. Je hebt gelukkig wel smaak, wat een prachtige auto is die Alfa GT!

  Maar dit soort ervaringen delen ik en een aantal van mijn collega’s met je, verkopers die gewoon totaal niet geinteresseerd zijn tijdens een verkoop gesprek of qua inruilen… Nou prima, dan toch niet 😀

 5. Dat is heus niks vrouwelijks hoor, ik kan het ook zo op mijn heupen krijgen als mensen weigeren geld te verdienen aan je.

 6. ik werk bij een autodealer groep en hebben een aantal merken (en hadden alfa in het gamma). klanten worden niet gebeld wanneer de apk binnenkort moet gebeuren. Bij Toyota krijgen de klanten een brief van de importeur en idd van de rdw. ik vind niet dat het de taak is van een autobedrijf om de klant te helpen herrinneren aan de apk.

  Wanneer het bij ons druk is bij de werkplaatsreceptie worden de telefoonnummers netjes opgeschreven en de klant netjes teruggebelt binen afzienbare tijd. het komt ook vaak voor dat de klant zelf wil terugbellen op een moment dat het hem/haar het beste uitkomt. Maarja mss is dat de ‘ouderwetse’ twentse mentaliteit?

 7. Beste Viola,
  Ik rijdt al jaren Alfa Romeo en juist deze ellende gaat nu weer gebeuren. Fiat Auto Nederland wil afscheid nemen van de kleine dealers. Gevolg, alleen nog maar fabrieken.
  Voor mij is het heel makkelijk. Ik ga al jaren naar Koog aan de Zaan. Alleen Alfa Romeo dealer en alle aandacht die je wilt hebben.
  Dus ook een briefje voor de APK en zelfs een kaartje op je verjaardag 🙂

 8. Ilse,

  Het is inderdaad geen verplichting de klant in te lichten over zijn APK. Het is echter wel een gemiste kans als je dat niet doet!

  Je wilt de klant immers altijd bij jouw bedrijf houden, niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*