Alfa Romeo 8C Competizione

Net kwam ik erachter dat ik op dit weblog nog niets heb gemeld over de Alfa Romeo 8C Competizione. Als Alfa-rijder en fan kan dat natuurlijk niet. Hierbij de goedmaker:

De 8C Competizione is een achterwielaangedreven sportwagen en door Alfa’s eigen Centro Stile ontworpen. Hij heeft geen ‘last’ van opvallende hulpstukken; alleen een diffuser en een subtiel eendenstaartje sieren zijn lijf. De Competizione is een retro-auto zonder retro te zijn. Je ziet glorieuze vormen, uit het stijlboek van de jaren zestig, maar op een moderne manier geherinterpreteerd.
Het interieur is uitgerust met dezelfde koolstofvezel kuipstoelen als in de Ferrari Enzo, maar dan rijkelijk voorzien van leer. Achter de twee stoelen is ruimte voor twee grote koffers, want de bagageruimte achterin is ieniemini. Het dashboard is één groot stuk koolstofvezel met mooie alu knoppen en schakelaars (niet van Fiat). De V8 met 450 pk trekt voldoende hard om bestuurders van elke Maserati, Aston Martin en de meeste Porsches in opperste verwondering achter te laten. Alfa Romeo geeft als topsnelheid 292 km/h op, maar waarschijnlijk haalt hij gemakkelijk over de 300.
De 8C kost in Nederland 220.190 euro. Kijk en droom…. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*