Zakenauto’s getest (deel 4)

Carwoman’s Zakenauto Top 6In de afgelopen tijd reed ik veel auto’s waarin het goed toeven is tijdens lange ritten. En die dus veel als leasebak worden gekozen. Wat is mijn favoriet en waarom?

Kandidaat 4: Cadillac BLS 1.9 d

cadillacbls.jpg

Interieur:Ik heb een zwak voor de Amerikanen. Vaak zijn ze super comfortabel en lekker opvallend om te zien. Dat is hier ook het geval. Het interieur ziet er smeuiig uit al werd hier wel opvallend veel van het Zweedse broertje Saab overgenomen. Wat mij betreft geen enkel probleem want alles past bij elkaar. Bovendien maakt het exterieur echt het statement. Lekker hoekig en vierkant zonder lelijk te worden. Er staat echt iets, je zult er niet zomaar aan voorbij lopen.
Het dashboard is groot en diep. Het echte klokje is een leuk detail en geeft een luxe gevoel.
Stoelverwarming is lekker en zoals gezegd comfort: dat hebben de Amerikanen goed begrepen. De voorste stoelen zijn ruim bemeten (kun je een goede McDonalds kont kweken). Ook de vakken in de deuren die naar je toe kunnen klappen zijn handig. Kun je er ook iets uitstekends of iets groters in kwijt.
De boordcomputer is simpel te bedienen met grote touchscreen-knoppen: een kind kan de was doen. En wel meteen, zonder dat je er ellenlange handleidingen voor door moet worstelen. Easy does it, zeggen de Amerikanen dan.

De park distance camera is op zich handig, maar je moet er wel even mee leren omgaan. Het geeft een groen vak zodat je kunt zien of je goed aan het inparkeren bent. Maar ik dacht dat dit rood zou worden of een waarschuwingssignaal zou geven als je te dichtbij de auto achter je komt. Dat is niet zo. Bots… jammer…
De handrem is netjes weggewerkt in de middenconsole. Ziet er gewoon gelikt uit.

Rijden:

Rijden in deze 1.9 d vond ik ook zeker niet tegenvallen, maar had iets meer pit in de lage toerentallen mogen hebben. Hij stuurt superscherp en ook de bak voldoet prima. Ik begrijp niet waarom hij inmiddels niet veel meer wordt verkocht. Waarschijnlijk wordt hij te opvallend gevonden in dit ‘grijze muizen’ landje. Ik had er in elk geval veel bekijks mee en heb prima gereden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*