Dealers willen vrouwen

Dealers willen vrouwen

Gelezen in de BOVAGkrant:

porsche911targa.jpg

Vrouwen zijn met een grote inhaalslag bezig als het gaat om de auto. Uit een onderzoek van NDA en RAI-afdeling auto’s blijkt dat liefst 90% van de drieduizend merkdealers aangeeft daarom meer vrouwen in dienst te willen nemen als autotechnicus.

Steeds meer auto’s staan op naam van een vrouw. Zij zoeken vaker de merkdealer op voor aankoop, onderhoud en reparatie. De merkdealers, aangesloten bij Bovag-afdeling NDA zijn daarom bezig hun diensverlening en bedrijf nog beter op de vrouwelijke klant af te stemmen. Vooral als het gaat om de werkplaats. zo geeft maarliefst 90% van de merkdealers aan meer vrouwen als autotechnicus in dienst te willen nemen, zo blijkt uit een enquete die de NDA, samen met de RAI-vereniging heeft gehouden onder 3000 merkdealers.

Inmiddels wordt 41% van de prive-auto’s in Nederland bestuurd door een vrouw. Op dit moment heeft al 10% van de merkdealers een of meer vrouwen in dienst in een functie die sterk te maken heeft met autotechniek. Om dit percentage nog verder te doen stijgen en nog meer vrouwen voor de auto te enthousiasmeren, organiseert een op de drie dealers regelmatig een sleutelmiddag of pechavond speciaal voor vrouwen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen zij kennis maken met de leuke kanten van het vak en de werkomgeving bij de dealer. Zo organiseert Auto Century in Groningen een sleutelcursus voor vrouwen. Chris Bus, algemeen directeur: ‘Waar we hadden gerekend op ongeveer 30 vrouwen, kregen we 130 aanmeldingen. Het bleef dus niet bij een avond’.

Overigens timmeren ook de onafhankelijke bedrijven op dit gebied aan de weg. Bosch Car Service organiseerde in samenwerking met het vrouwenblad Flair een sleutelcursus voor vrouwen en werd overstelpt met aanmeldingen, waardoor dit initiatief een vervolg krijgt. In BOVAGkrant 14 portretteerden we ABA-lid Autohus Haren waar liefst twee vrouwen in de werkplaats staan. Martine de Waardt merkte bij die gelegenheid op dat er in Nederland toch echt een knop om moet. ‘Omdat het aantal autovrouwen van onderaf moet groeien, ligt er een belangrijke taak weggelegd voor de opleidingsinstanties. Er zitten nu bijna alleen maar jongens op die opleidingen, wat het voor meisjes niet erg aantrekkelijk maakt.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*