Yoko Ono bril van Porsche

Bij Porsche Design blazen ze regelmatig ‘oude’ spullen nieuw leven in. Vintage heet dat. En in dit geval pakt dat heel fijn uit, want het betreft deze stoere zonnebril. Qua naamgeving moet men bij dit merk wat minder industrieel te werk gaan, vind ik, want de stralenvanger heet P’8479.
c-Porsche-YokoOno-zonnebril1
Er zijn state of art materialen voor gebruikt, zoals Beta-Titanium, een geliefd materiaal in de reistechnologie want het is licht en flexibel. De sportieve tachtiger jaren-stijl zonnebril werden beroemd doordat ie vaak gedragen werd door Yoko Ono (voor muziek no-no’s: de weduwe van John Lennon).
c-Porsche-YokoOno-zonnebril2
Deze artieste droeg de bril voor het eerst tijdens een persconferentie in 1979. Ze wilde niet herkend worden? Ehm. Daarna droeg ze de bril zo vaak dat deze de bijnaam: de ‘Yoko Ono bril’ kreeg. Want Yoko droeg hem zelfs op de coverfoto van het muziekmagazine ‘Rolling Stone’ en op de hoes van de langspeelplaat ‘Yes, I’m a witch’ (uit 2007) en ‘It’s alright’ (uit 1982).

Yoko Ono RS

Yoko Ono hoesfoto

Ook voor een fotoshoot voor het modetijdschrift ‘New York’ werd de bril door haar gedragen. Veel free-publicity dus voor Porsche Design, ik vraag me af of Yoko ieder jaar een nieuw model krijgt toegestuurd? In ieder geval vind ik hem top, dit brilletje. Ik zal van de zomer weer eens geheel per ongeluk op mijn ‘oude’ gaan zitten zodat ik een goed excuus heb om ‘m te scoren. 😉

3 Comments on “Yoko Ono bril van Porsche

  1. Ja ik vind deze bril ook helemaal het einde maar waar kun je ‘m in NL krijgen?
    Heb ‘m alleen op buitenlandse sites gevonden en ik wil ‘m toch echt eerst passen [en zien of ‘ie me wel staat] alvorens €280 uit te geven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*