Raceboek Paul Newman uit

paul newmanActeur en en coureur Paul Newman overleed vorig jaar op 83-jarige leeftijd aan longkanker. Zoek je nog iets voor onder de kerstboom voor een liefhebber van race-anecdotes? Dan kun je nu naar de winkel – of naar Amazon – vliegen/surfen voor een nieuw, prachtig geillustreerd boek waarin veel leuke feiten en anecdotes over Newmans belevenissen op de internationale circuits staan.  Het heet: The Racing Life of Paul Newman.

Paul Newman boek

De man met de hemelsblauwe ogen was niet alleen een begenadigd acteur, maar ook een zeer filantropisch ingesteld persoon. Hij gaf veel van wat hij verdiende aan het goede doel. Als persoonlijke liefhebberij was hij eigenaar van een raceteam. Zijn interesse in racen begon toen hij zich voorbereidde op zijn rol voor de film Winning in 1968 en bloeide op tijdens diverse kampioenschappen van de Sports Car Club of America.

Paul_Newman car

Newman reed ook diverse keren de 24 uur van Le Mans, hij finishte zelfs als tweede in 1979. In 1995 werd hij op 70-jarige leeftijd nog de oudste rijder in een winnend team toen hij met zijn team de 24 uur van Daytona won. Zijn jarenlange verbintenis met Rolex is daaruit ontstaan. In het boek een voorwoord van Mario Andretti en verderop vertellen velen uit eerste hand over hun herinneringen aan Newman. Ook vind je er veel foto’s in die nog nooit eerder gepubliceerd zijn. Net als foto’s van Newmans eigen autocollectie waarin vele Porsches en Ferrari’s. Het boek is HIER te koop. En hier vind je een rescensie.

Tagged with: , , , , , , , ,
8 comments on “Raceboek Paul Newman uit
 1. Klinkt als een must-read! Dank voor de tip 🙂

 2. PieterA says:

  Klinkt goed, zou het de moeite zijn?

 3. Tijd voor een review a la Het ware verhaal van de Kever!
  Ik ga mailen…

 4. Viola says:

  @KR: ja hoor, helemaal goed, mail maar!

 5. Oh, misverstandje… Ik bedoelde dat ik de uitgever zou mailen voor een exemplaar van het boek, zodat ik het zou kunnen lezen en een boekbeschrijving zou kunnen schrijven 🙂
  Uitgever is inmiddels gemaild. Nu rest mij slechts geduldig afwachten…

 6. Uiteraard hou ik je op de hoogte…

 7. recensie 😉

  Bedankt voor de link!

 8. Viola says:

  Hij zit ook in mijn tekst over het boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*