Women’s World Car of the Year

Vreemde verkiezing, die van Women’s World Car of the Year. Op zich juich ik zo’n initiatief natuurlijk zeer toe. Maar als ik dan lees dan de Jaguar XF de prijs voor 2009 heeft gewonnen, dat de VW Golf Diesel, de Volvo XC60 en de Audi TTS in de prijzen vielen, dan denk ik: waarom allemaal oudere modellen kiezen?

vrouw-auto-stuur

Volgens mij werden alle genoemde auto’s al in 2007 en 2008 geintroduceerd… Vervolgens lees ik in het bericht dat automakers er de laatste jaren veel aan gedaan hebben om auto’s aantrekkelijker te maken voor vrouwen. En dat dit resulteerde in de Renault Twingo en het bolhoedje van Mazda. Ehm, mis ik iets of lopen deze dames – 12 autojournalisten uit diverse landen, ons land wordt vertegenwoordigd door Henny Hemmes – een paar decennia achter?

jag xf

De beoordelingscriteria zijn ook aardig truttig: opbergruimte, kindvriendelijkheid, leesbaarheid van het dashboard (? brilletje?), esthetische kwaliteiten en rij-eigenschappen. Snelheid, acceleratie en motorvermogen speelden geen rol. Apart want ik weet best wat vrouwen die het ook erg leuk vinden als hun auto pit heeft zodat ze bij het verkeerslicht een beetje lekker wegkomen. En volgens mij worden auto’s steeds vaker gekozen om andere zaken, merkwaarden zoals past-ie bij mijn persoonlijke stijl, dan om opbergruimte en kindvriendelijkheid, om maar wat te noemen. Maar oke, ik kan niet spreken voor het gros van de vrouwen. Het ‘sex-appeal’ van de wagen werd ook in aanmerking genomen. Waarvan acte, want de gekozen auto’s zijn allemaal prettig voor het oog.

Audi tts

De Jaguar XF won de algemene award en won ook in de categorie luxewagens. De prijs voor de zuinigste wagen ging dus naar de VW Golf Diesel, die voor de sportwagen naar de Audi TTS (er is inmiddels al een TTRS dames!) en die voor de gezinswagen naar de Volvo XC60.

1 Comment on “Women’s World Car of the Year

  1. Ik ben dan geen vrouw maar wát een truttige criteria inderdaad. Hoe komt die Audi TT daar doorheen eigenlijk?
    Mijn vrouw verkiest haar rappe kindonvriendelijke Puma ook ver boven een vijfdeurs sufmobiel gelukkig. Destijds hing de keuze van de kinderwagen af van of deze achterin de Puma paste – niet andersom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*