Anti-pekel-tips

Het is weer zover: de wegen liggen weer vol met dat zoute goedje dat dan wel handig is voor het laten ontdooien van sneeuw en ijs, maar bepaald niet fijn is voor je auto. Hier een paar tips:

auto vorst

*Ga tijdens een periode met vorst regelmatig naar de wasstraat en laat ook de onderkant van je auto reinigen zodat alle pekel wordt verwijderd. En: zet ‘m vooral in de wax!

*Valt er na de vorstperiode veel regen? Maak dan vooral ritjes door die buien. Door de onstane waterdamp onder je auto en in en voor de motorruimte wordt de pekel verdund waardoor hij uiteindelijk verdwijnt.

wasstraat

*Je kunt je auto en motor natuurlijk ook zelf afsproeien iedere keer als je door de pekel gereden hebt. Doe dat laatste wel met beleid. Gebruik bijvoorbeeld een spoeikop die zachtjes sproeit (geen hoge druk in ieder geval) zodat alles zachtjes schoon spoelt. Vergeet ook de lak en de wielkasten niet.

*Zit er pekel tussen de ruiten? Draai de deurruit dan helemaal naar beneden en smeer de ruitgeleider dunnetjes in met vaseline of spuit hem in met siliconespray. Draai de ruit daarna een paar keer op en neer zodat alles goed verdeeld wordt.

2 Comments on “Anti-pekel-tips

  1. In ieder geval bij pekel nooit warm water gebruiken! Dan vreet het nog harder in op lichtmetaal.

    En alleen wassen met water als het op dat moment niet vriest… Anders creeër je je eigen ijssculptuur.
    Evt kun je zelfs nog beter de hele winter niet wassen en de drek laag erop laten zitten, dat beschermd dan ook weer (tegen steenslag bijvoorbeeld).

  2. Toevallig: Vandaag nog een vrachtwagen (die redelijk snel aan het rijden was) voorgelaten toen ik wou oversteken, en dan spuit die met zijn sproeikop of wat het ook is mij en een vriend vol met pekel.. Tot in de schoenen zelfs.. Naar de wasstraat voor mij dus.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*