Winterbanden

Het nut van winters rubber

Wist je dat vier op de vijf ongevallen worden veroorzaakt door gladheid bij regen, sneeuw en ijzel? Je voorkomt het door je wagen van winters schoeisel te voorzien. Of bezig jij dit soort teksten?

“Ik hoef geen winterbanden want ik ga niet op wintersport”.
Fout! Ook in ons land zijn ze meer dan nuttig. De rubbersamenstelling is namelijk ‘malser’ dan een gewone band waardoor hij soepeler blijft bij temperaturen onder de 7°C en zich beter aan de vorm van het wegdek aanpast. Zo krijgt je wagen niet alleen meer grip maar verkort je je remweg flink.

“Winterbanden zijn duur”.
Fout! Voor een doorsnee auto kost een set winterbanden ongeveer €500. Maar omdat je ‘s winters met de winterbanden rijdt, gaan de gewone banden dubbel zo lang mee en hoef je ze een keer minder te vervangen. De meerprijs, berekend over vier jaar is marginaal vergeleken met de veiligheid die je ervoor terug krijgt.

 winterband.jpg

Dit is een winterband.

 zomerband.jpg

Dit is een zomerband.
Winterbanden herken je aan de ‘lamellen’ in het profiel. De bandenspecialist of merkdealer geeft advies over geschikt winterrubber voor jouw auto. Je zomerbanden worden ondertussen keurig opgeslagen. Ga je op wintersport? Neem dan evengoed sneeuwkettingen mee.

*Met dank aan Goodyear Dunlop Tires Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*