Zakenauto’s getest (aflevering 2)

Carwoman’s Zakenauto Top 6

In de afgelopen tijd reed ik veel auto’s waarin het goed toeven is tijdens lange ritten. En die dus veel als leasebak worden gekozen. Wat is mijn favoriet en waarom?

Kandidaat 2: Volvo S60

volvos60.jpg

Interieur:

Zowel achter het stuur als op de bijrijderstoel zit ik riant. Stoelen zitten super, zijn elektrisch erg fijn verstelbaar zodat je zitpositie optimaal is. De stoelverwarming krijgt ook een plus, vooral als je ongesteld moet worden (de zogenaamde PMS-stand, de pre menstrueel syndroom-stand) en een beetje last hebt van vierwekelijks terugkomende, lage rugpijn. Zou in elke wagen standaard aanwezig moeten zijn ;-))

Ik rijd een uitvoering in zwart leer in combi met metaal en dat oogt lekker modern. Het dashboard is royaal maar heeft wel veel knopjes. Leuk voor mannen, maar vrouwen weten allang dat je driekwart van die knopjes toch niet gebruikt. Maakt de kans dat je de verkeerde indrukt groter.

Rijden:

De korte pook die als een soort heupgewicht in de bak hangt vind ik super. Het oogt niet alleen esthetisch, hij lijkt ook lekkerder door de verzetten te glijden dan eentje met zo’n leren ‘rokje’ aan. Het ziet er futuristisch en modern uit. Het weggedrag van deze Zweed krijgt alleen maar plussen. De motor (de D5) loopt gewoon zo soepeltjes. Echt heel stil is hij niet, je hoort toch wel duidelijk dieselgeratel. Maar het sturen gaat licht zonder het gevoel met de weg te verliezen, het remmen gaat overtuigend en hij reageert zeer snel op het gas. Duimen omhoog.

Morgen krijgt Alfa’s 159 een beurt van me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*