Zakenauto’s getest

Carwoman’s Zakenauto Top 6

In de afgelopen tijd reed ik veel auto’s waarin het goed toeven is tijdens lange ritten. En die dus veel als leasebak worden gekozen. Wat is mijn favoriet en waarom?

Kandidaat 1: BMW 320d

bmw320d.jpg

Interieur:

De stoelen zitten perfect, zijn niet te hard en niet te zacht en omarmen je ook niet te hard en niet te zacht. De zitting is uitschuifbaar voor als je benen wat meer steun willen. De stoelverstelling vond ik niet praktisch. Je kunt jezelf niet handmatig ‘opkrikken’ maar je moet een beetje met je kont en rug gaan ‘zweven’. Zodat de stoel vervolgens naar boven komt. Het interieur is strak. Geen poespas, gewoon functioneel, keurig afgewerkt en mooie materialen. Het plastic lijkt heel duur plastic en da’s een kunst om het zo te maken. Het hele interieur straalt kwaliteit uit en daar willen we best voor betalen. Sterker nog, al moest je extra voor het stuurwiel en transparante ruiten betalen dan deed ik het.
Aan de tripmeter moeten ze wat doen. Als je een ingenieus digitaal systeem op je richtingaanwijzer hebt waarop je je brandstofverbruik etc kunt aflezen, waarom dan nog zo’n knopje waarmee je de dagteller op nul zet en dat uit de meters steekt? Dan kun je dat toch ook gewoon integreren in dat mooie digitale systeem? Ik heb me rot gezocht!

Rijden:

Subliem. Strak en recht op z’n doel af. Bovendien gaat iedereen voor je opzij. Het is gewoon een merk wat iets uitstraalt: arrogant, maar wel lekker. Schakelen lekker, sturen lekker, in bochten blijft de auto strak en dus jijzelf ook… De diesel maakt niet al te veel herrie en de wagen trekt ook bij lage toerentallen lekker door. Wat kan ik zeggen… Duitse klasse!

Morgen kandidaat nummer 2: Volvo’s C60

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*