What Women Want… (deel 6)

kussen autoWaar mannen urenlang over auto’s kunnen praten en lezen, daar houden vrouwen zich meestal gedeisd als het gaat om autokwesties. Toch wilde de redactie van Autovisie graag weten hoe vrouwen erover denken en verzamelde een aantal lekker stereotype vragen. Waarop Hetty, Astrid, Pam en Viola hun mening gaven. Vandaag deel 6 van het panelgesprek:

Waarom zijn er nauwelijks echte autoliefhebbers onder vrouwen?
Pam: “Ze zijn er wel, dat weet ik zeker. Uit een enquête bleek dat ruim 30% van de vrouwen een abonnement zou nemen op een vrouwenblad dat auto’s als rode draad heeft. Er is denk ik wel een verschil, vrouwen houden op een andere manier van auto’s. Het mobiele kantoor voor ZZP’ers, of met open dak en blote voeten op de pedalen naar het strand.”
Viola: “Veel vrouwen vinden het stiekem wel leuk, maar denken: ‘Laat dat speeltje maar voor de mannen’. Die profileren hun autoliefde gewoon niet zo. En hebben ‘eigen’ speeltjes.”

vrouw auto 9
Hetty: “Ja, het is bij vrouwen toch een ander gevoel. Mannen zijn meer diehard en vrouwen vinden het gewoon ‘best leuk’ en stoer. De details en de finesses over techniek zijn meer van de mannen.”
Astrid: “Ja, het is toch echt een mannending. Ik zie het aan mijn man, die heeft net een motor gekocht en daar is hij zo mee bezig. Zoekt dingen op op Internet, leest erover, rijdt erop. En zegt dingen als: ‘Zag je me wegrijden, vanochtend?’ Dat zie ik vrouwen niet doen. Het heeft met een bepaalde focus te maken. Mannen moesten in de oertijd jagen en hebben zich ontwikkeld in het doen van één ding. Terwijl vrouwen in het stenen tijdperk al veel breder waren: kinderen baren en opvoeden, eten zoeken en koken. Dus het is gewoon genetisch. ”
Viola: “Ja, kijk maar naar de Indianenmannen met hun paarden. Die deden ook wedstrijdjes wie het hardst kon en wie het beste paard had. Dat doen ze nu nog, met ijzeren paarden.”

(Morgen volgt de laatste vraag die naar voren kwam in Autovisie’s vrouwenspecial).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*