What Women Want… (deel 5)

vicki butler henderson2Waar mannen urenlang over auto’s kunnen praten en lezen, daar houden vrouwen zich meestal gedeisd als het gaat om autokwesties. Toch wilde de redactie van Autovisie graag weten hoe vrouwen erover denken en verzamelde een aantal lekker stereotype vragen. Waarop Hetty, Astrid, Pam en Viola hun mening gaven. Vandaag deel 5 van het panelgesprek:

Waarom hebben vrouwen geen enkele interesse voor rijonderricht voor gevorderden?
Pam: “Is dat zo? Ik zou wel willen hoor. Een minicursus sleutelen zou ik ook leuk vinden.”
Astrid: “Ja leuk, ik zou bijvoorbeeld graag een slipcursus willen doen.”
Viola: “Misschien vinden ze zichzelf niet ‘gevorderd?’ Ik vind het juist erg leuk om steeds beter te leren autorijden. Bochtenwerk oefenen op het circuit, super!”
Pam: “Misschien vinden ze het een ‘Ver Van Hun Bed Show’. Of te duur. Geven ze het geld liever uit aan nieuwe schoenen”. (lacht).

Vrouw&Auto2

Hetty: “We hebben een speciale aanbieding van de Drivers Academy in het blad gehad zodat mannen hun vrouw een cursus cadeau konden doen. We kregen welgeteld één aanmelding. Belt die man een dag tevoren op, of hij er nog vanaf kon. Hij had die ochtend het cadeau gegeven aan zijn vrouw en ze had moeten huilen. Vond het helemaal niet leuk.”
In koor: “Aaaachhh..”
Viola: “Misschien dacht ze dat hij vond dat ze niet kon rijden, vatte ze het op als kritiek…”
Hetty: “Hij gaf geen reden, maar misschien vond ze het eng? In een vreemde auto, met een instructeur naast je.. Is dat nou mijn cadeau? Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen. Als ik mocht kiezen tussen een middagje racen en een middag naar een beautyfarm dan weet ik het ook wel. Lekker liggen,niks hoeven, jezelf laten verwennen.”
Pam: “Autofabrikanten zouden het standaard moeten aanbieden bij de aankoop van een nieuwe. Iedere auto rijdt weer anders.”
Viola: “Niet iedereen is geïnteresseerd is in beter leren autorijden. Vrouwen denken misschien ook: ‘dat kan ik toch al, van A naar B komen met een auto? Je hebt toch ook geen cursus: leer je wasmachine bedienen?”

(Morgen volgt nog een uitsnede van het panelgesprek met vrouwen dat verscheen in Autovisie’s vrouwenspecial).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*