What Women Want… (deel 4)

RozeFiat 500Waar mannen urenlang over auto’s kunnen praten en lezen, daar houden vrouwen zich meestal gedeisd als het gaat om autokwesties. Toch wilde de redactie van Autovisie graag weten hoe vrouwen erover denken en verzamelde een aantal lekker stereotype vragen. Waarop Hetty, Astrid, Pam en Viola hun mening gaven. Vandaag deel 4 van het panelgesprek:

Waarom rijden vrouwen vaak kleine auto’s?
Astrid: “Omdat het vaak een tweede auto is. En als je man kostwinner is met de leaseauto, dan koop je niet zo snel een grote erbij.”
Viola: “Ik denk ook dat het komt omdat we fysiek kleiner zijn en ons daardoor prettiger – meer één met de auto – voelen als we in een klein, wendbaar ding rijden. Ik heb hier ooit een psychologe over geïnterviewd en volgens haar komt het ook omdat vrouwen eerder hun kwetsbaarheid tonen. In een lief, vriendelijk klein autootje wordt je ook lief en aardig gevonden. De auto moet bij je karakter passen. Zoiets.”

auto-moeder

Pam: “Niet duur is ook een factor, ze geven niet graag veel geld uit aan een auto omdat we ook nog veel andere dingen willen kopen. Ik vind de Landrover van mijn vriend ook super om te rijden, bepaald geen kleintje. Je zit hoog, dat voelt goed en veilig, je hebt lekker overzicht. Als vrouwen een leaseauto moeten kiezen, gaan ze ook niet per se voor klein.”
Hetty: “Vrouwen rijden – als ze thuis zijn met kinderen – toch vaak minder grote afstanden. En waarom zou je dan betalen voor een grote auto voor de deur? Ook als je in de stad woont is een kleine gewoon handiger. Wij hebben vaak veel auto’s voor de deur staan, maar als ik even snel een boodschap moet doen, pak ik toch de MINI. Gemakkelijk om te parkeren.”

(Deze week staat in het teken van de Vrouwenspecial die Autovisie onlangs maakte. Deze vragen kwamen voor in gesprek met een vrouwenpanel. Morgen nog een aflevering.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*