What Women Want… (deel 3)

Vrouw-auto-liefdeWaar mannen urenlang over auto’s kunnen praten en lezen, daar houden vrouwen zich meestal gedeisd als het gaat om autokwesties. Toch wilde de redactie van Autovisie graag weten hoe vrouwen erover denken en verzamelde een aantal lekker stereotype vragen. Waarop Hetty, Astrid, Pam en Viola hun mening gaven. Vandaag deel 3 van het panelgesprek:

Tips aan mannen die een vrouw willen versieren, in welke auto heb je meer succes?

Pam: “In ieder geval moet het een auto met een mooi design zijn. Dan kijk je eerder. Niet te overdreven, maar stijlvol. Maarja, dat is subjectief.”

Hetty: “Het werkt bij mij eerder omgekeerd. Als ik een gesprekje heb met een man en ik denk: ‘die is leuk’ dan ben ik wel benieuwd waarin hij rijdt. En dan valt het wel tegen als hij in een Toyota Prius wegrijdt…Dat is hetzelfde met schoenen. Als je dan naar beneden kijkt en hij loopt op foute sandalen ofzo… (lacht). Je let er wel op.”

Pam: “Hij moet in ieder geval niet in een Daihatsu Charade zitten ofzo. Het moet er wel potent en mannelijk uitzien. Ik vind het ook nog wel schattig als hij een lelijke eend rijdt. Of zo’n enorme pick-up truck. ”

Astrid: “Ik vind het leuk als hij een klassieker rijdt en daar helemaal dol op is.”

vrouw-auto5

Viola: “Het maakt mij niet uit waarin hij rijdt. Ik zal bepaald niet spugen als hij me wil ophalen in een Bentley Continental GT hoor…Maar ik vind het wel leuk als de auto zijn persoonlijkheid weerspiegeld. Het is de combinatie. Als hij iets rijdt wat ik echt niet leuk vindt, pakken we mijn Alfaatje en mag hij rijden.”

Hetty: “Een Ferrari hoeft voor mij dan ook weer niet.”

Viola: “Nee, dan denk je toch: wat is hij aan het compenseren? Het is een vooroordeel, maar toch denk je dat. Of je denkt dat het een drugsdealer is. Dat is ook heel Nederlands denk ik, in Italië wordt het geweldig gevonden als je een opvallende auto rijdt. ”

Hetty: “Bij een vrouw met een Ferrari denk ik dat trouwens ook. En dan denk je ook nog meteen dat ze ‘m vast niet zelf betaald heeft.”

Viola: “Ja, vreselijk eigenlijk. Toen de Audi A4 cabrio net uit was, stond ik ermee met open kap voor een verkeerslicht toen er een vrachtwagen naast me stopte. De chauffeur schreeuwde uit zijn raam: ‘Ik weet hoe jij die betaald hebt! ‘ Dat vond ik zo erg! Terwijl we zelf ook dat soort vooroordelen hebben.”

(Meer vragen aan vrouwen, die onlangs verschenen in Autovisie’s vrouwenspecial, verschijnen later deze week.)

2 Comments on “What Women Want… (deel 3)

  1. “Viola: “Nee, dan denk je toch: wat is hij aan het compenseren? Het is een vooroordeel, maar toch denk je dat. Of je denkt dat het een drugsdealer is”.

    Foei Viola, ga je mond spoelen. Vanwaar deze vooringenomen houding tegenover mensen met een wat duurdere auto? Voel me (bijna) aangesproken.

    Nu ff serieus: zou het niet zo kunnen zijn dat mensen die een Ferrari of een soortgelijke auto bezitten, het gewoon een mooie auto vinden? Is ook niet altijd betaald met drugsgeld hoor, sommigen werken er gewoon voor.

    Waarom zou je in een massaprodukt willen rijden als je je ook kan voortbewegen in iets wat daar boven uitsteekt. Middelmaat is er al genoeg in Nederland.

  2. Ben ik helemaal met je eens hoor. Maar we zijn hier in Nl toch een beetje geprogrammeerd om in dit soort stereotypen te denken. Ik ondervang ze dan wel meteen, maar de eerste flits is zoiets. Helaas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*