What Women Want… (deel 2)

vrouw autoWaar mannen urenlang over auto’s kunnen praten en lezen, daar houden vrouwen zich meestal gedeisd als het gaat om autokwesties. Toch wilde de redactie van Autovisie graag weten hoe vrouwen erover denken en verzamelde een aantal lekker stereotype vragen. Waarop Hetty, Astrid, Pam en Viola hun mening gaven. Vandaag deel 2 van het panelgesprek:

Vinden vrouwen dat mannen beter kunnen rijden?
Viola: “Ik denk dat je automatisch beter kunt autorijden naarmate je het vaker doet. Met beter bedoel ik dan niet alleen het handelen van de auto, maar ook het verkeersinzicht. Dat staat los van sexe. Wel weet ik dat uit onderzoeken blijkt dat vrouwen vaker kleine schades hebben, en mannen meer de total lossen. Dat komt dan weer omdat vrouwen meer in en rond de steden rijden en mannen meer snelwegkilometers voor hun rekening nemen.”
Astrid: “Ja, ik vind wel dat mannen beter rijden. Iets wat je leuk vindt, ga je vanzelf beter doen. Mannen nemen, vanwege hogere testosteron-levels, wel meer risico’s.”
Hetty: “De auto is meer een verlengstuk van hun eigen lichaam.”
Pam: “Ik hoor dat vrouwen slechter inparkeren? Vrouwen doen meer tegelijkertijd in de auto. Ze rijden en bellen en houden kinderen zoet, eten, maken zich op. Dat brengt risico’s met zich mee. ”

vrouw-auto2 (2)
Astrid: “Ach, laat die mannen toch met hun ding, daar moeten we vanaf blijven. Bovendien: worden vrouwen niet gewoon onzeker van de kritiek van mannen als ze ernaast zitten?”
Hetty: “Ik denk ook wel dat mannen beter rijden, omdat ze technischer zijn dan vrouwen. Omdat ze vaak precies weten hoe zo’n ding werkt, zijn ze er beter in. Dat zit meer in de genen. Over het algemeen dan hè..”
Pam: “Ik zie vrouwen niet zo gauw bumperkleven. Ik merk dat mannen bij het verkeerslicht vaak wedstrijdjes doen. Van dat opgefokte gedoe krijg je eerder ongelukken.”
Astrid: “Toch word ik ook regelmatig afgesneden door vrouwen met stations en kids achterin. Over het algemeen geldt wel: Wat auto’s zijn voor mannen, zijn schoenen voor vrouwen. Daar kunnen wij weer eindeloos over debatteren. En over welk merk een nieuw model heeft voor deze zomer.”

Meer autovragen die in Autovisie’s vrouwenspecial verschenen, worden morgen beantwoord…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*