Wat geven we op voor de auto?

Het blijven vreemde gasten, die Amerikanen, maar ook de Canadezen blijken er wat van te kunnen. Een onderzoek wees namelijk uit dat Canadese autobezitters liever een aantal ‘essentiele’ zaken – waaronder seks – zouden willen opgeven, om de auto te mogen houden.  

vrijen in de auto

Volgens The Toronto Star zou 2% van de ondervraagden seks willen opgeven voordat men voorgoed zijn of haar auto zou parkeren om voortaan met het openbaar vervoer te reizen. 14% zou het drinken van koffie voortaan laten en 36% zou afzien van junkfood om de auto te behouden en voortaan niet met bus of trein te hoeven reizen. Koffie en junkfood, jaaaaa, dat zijn essentiele zaken, haha.

usa auto

Het onderzoek werd georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds; men wil mensen hiermee bewust maken van de voordelen – zowel financieel als vanuit de groene gedachte – van het nemen van het openbaar vervoer. 30% van de Canadese ondervraagden zei dat ze altijd de auto pakten, ongeacht waar naartoe. In de USA is dat getal waarschijnlijk nog hoger. Het heeft niet alleen met afstanden te maken – zonder auto kom je in landen als de States en Canada tenslotte niet ver – maar ook met instelling. Hier in Nederland zijn we vanuit onze cultuur al meer gewend om te fietsen. Kleinere afstanden spelen daarbij natuurlijk een rol bij.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd: wat zou jij opgeven om je auto niet te hoeven inleveren ter faveure van de trein?

5 Comments on “Wat geven we op voor de auto?

  1. Ik zou flitsers opgeven, want autorijden is echt geen fun meer als je elke kilometer met een ei van hier tot in timboektoe in je broek moet zitten voor die helden achter hun kodak.

  2. Mijn vriendin. Ik vind haar nog wel leuk maar als ik ,door iets anders op te geven, mijn auto behoud heb ik er nog weinig aan omdat zij ‘m telkens ‘nodig’ heeft.

  3. hoi mensen die dit lezen. Ik weet zeker dat de man begon. Maar wat doe je eraan? Die grote auto wordt er niet beter op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*