BMW onthult Jeff Koons art car

bmw-artcar1Helaas, nog geen echte foto’s te downloaden, maar ik wilde jullie het nieuws toch niet onthouden ;-). Gisteravond is in het Centre Pompidou in Parijs namelijk de 17de BMW Art Car onthuld. Jeff Koons, bekend van kunstwerken als ‘Balloon Dog’ en ‘Hanging Heart’, trok het doek van de door hem beschilderde BMW M3 GT2 ten overstaan van 300 internationale vipgasten.

bmw-jeffkoons-artcar (Hier Koons met zijn nog lege ‘canvas’.)

Het is niet de eerste keer dat in het Centre Pompidou een BMW Art Car werd onthuld; kunstenaar Roy Lichtenstein deed exact hetzelfde in 1977. En net als Lichtenstein signeerde Koons ‘zijn’ BMW M3 GT2 na de wereldpremière. “Deze auto is als het leven, vol kracht en energie” aldus Koons. Als onderdeel van het creatieve proces, liet de Amerikaanse beeldend kunstenaar zich dan ook inspireren door ontwerpen van racewagens, kleuren, snelheid en explosies.

bmw-artcar1

Het resultaat is een kunstwerk met felle kleuren dat kracht, beweging en energie uitstraalt. Vandaag is de auto nog te zien in het openbare Forum van Centre Pompidou.

bmw artcar2

In het weekend van 12/13 juni neemt Koons’ Art Car deel aan ’s werelds beroemdste autosportevenement: de 24 uur van Le Mans. Het startnummer (79) van het kunstwerk met een 500 pk sterke 4,0-liter V8 onder de motorkap, is een eerbetoon aan de Art Car van Andy Warhol uit 1979.

1 Comment on “BMW onthult Jeff Koons art car

  1. Knor, Knor, Koons. 3oo VIP. Een discussie over “kunst” heeft geen zin en zeker niet in Parijs. Koons is nu 55 en wat hij doet wordt beschouwd als kitsch? Ik was in Bilbao toen zijn hondje daar voor de deur van Guggenheim zat. Zijn rood hart is verkocht voor 24 milj. $. De overeenkomsten tussen Koons en George zijn duidelijk. Doei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*