VW Golf Cabriolet: zin in de zomer!

Volkswagen start het openlucht-seizoen met een extra lokkertje voor iedereen die zijn oog op de Volkswagen Golf Cabriolet heeft laten vallen. Hij is er nu al vanaf 24.930 euro inclusief btw en bpm. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de 1.2 TSI Bluemotion waarvoor je maar 20% bijtelling betaalt.

De Golf Cabriolet heeft net als zijn illustere voorgangers een stoffen kap. Met een druk op de knop vouwt deze in slechts 9,5 seconden volautomatisch open. Openen en sluiten kan rijdend tot 30 km/h, dus ook bij dreigend regengevaar hoef je niet te stoppen om hem te sluiten. Het vierzits model ziet er lekker sporty uit dankzij een daklijn die maarliefst 10 cm lager ligt dan die van de reguliere Golf. Omdat hij goed geisoleerd is, is hij met gesloten kap zelfs stiller dan de cabrio’s met stalen kap.

Bang zijn dat je voor deze prijs nog allerlei extra kosten voor je kiezen krijgt, hoeft niet; de standaarduitrusting omvat elektrische bediening van kap, ramen en buitenspiegels (tevens verwarmd), dagrijverlichting, LED-achterlampen, actieve rolbeugels, vijf airbags, ESP, Climatic-airconditioning, radio/cd-speler RCD 210 met vier luidsprekers, cruise control, boordcomputer ‘plus’, klein lederpakket, comfortstoelen vóór en een in delen neerklapbare achterbank.

Ook fijn: er is een ruime kofferbak, dus er met drie of vier personen in richting zuiden cruisen behoort absoluut tot de mogelijkheden.

2 Comments on “VW Golf Cabriolet: zin in de zomer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*