Vrouwen gaan voor Camaro!

Chevrolet Camaro5Er bestaat een t-shirt-slogan waarop valt te lezen ‘Vettes getting ’em wet’ dat slaat op de aanname dat vrouwen Corvettes (en hun berijders) eh… aantrekkelijk vinden. Nu werden de oude muslecars dan vooral door mannen gekocht, maar volgens recent onderzoek in Canada blijkt er een kentering aan de gang te zijn. Daar wordt 50% van de nieuwe Chevrolet Camaro’s namelijk gekocht door vrouwen!

Chevrolet Camaro3

De Canadese dealers zijn ermee in hun nopjes en een pr-man van General Motors zegt hierop: “De associatie ‘muscle-car’ was onze grootste uitdaging. Dus wisten we dat we geen replica van de Camaro uit 1969 zouden gaan maken omdat het je koperspubliek beperkt.”

Chevrolet Camaro4

Wat het zegt over fans van deze Camaro die volgend jaar op de markt komt? Niet veel, want hij zal hier in Europa waarschijnlijk toch het meest door mannen gekocht worden. Volgend jaar komt de Camaro richting ons land, eerst de dichte variant en kort daarop komt ook de convertible onze kant op. De motoren: als basis is er een 3,5-liter, direcht ingespoten V6 met 300 pk. Een kleinere 2.0 liter turbomotor met 260 pk wordt het alternatief – we kennen ‘m hier uit de Opel GT – maar helemaal zeker is dat nog niet.

Chevrolet Camaro Transformers

De stevige dosis marketing die de auto kreeg door de Transformers-film zal er overigens ook toe bijdragen dat jochies van acht nu al geinfecteerd worden met het Camaro-virus. Maar vrouwen zien dus ook iets zeer opwindends in deze Camaro. Dat kan ik helemaal onderschrijven. Deze auto is wat mij betreft een goed alternatief voor de Ford Mustang. Ik heb er een tijd terug al op de beurs in Geneve naast gestaan en je ziet het er aan deze foto’s niet zo vanaf, maar hij is absoluut indrukwekkend! Groots, aanwezig en dan vooral met de kaarsjes uit zodat hij donker en dreigend uit de ‘ogen’ kijkt. Benieuwd of hij hier in Nederland nog iets gaat doen qua verkoopcijfers… Ik vermoed dat Nederland te kleingeestig is voor zoveel ‘geweld’.

Chevrolet Camaro1

Chevrolet Camaro2

6 Comments on “Vrouwen gaan voor Camaro!

  1. Of te nuchter. Welke vrouw wil er nu in een rode coupe gezien worden? 😉

    Zou wel leuk zijn als we deze auto wat vaker op de weg zouden zien naast de Range Rover Sport’s, Hummers e.d.

  2. Zou wel leuk zijn als we deze auto wat vaker op de weg zien naast de Opels, Volkswagens, Audi’s, BMW’s, Merdessen, Peugeots, Citroens, Daihatsus, Fiats, Fords, Honda’s, Kia’s, Mazda’s, Nissans, Renaults, Seats, Suzuki’s, Toyota’s en Volvo’s…!

  3. Trouwens: dit klinkt mss als belachelijke macho-taal, maar ik vind dat in een Camaro/Mustang/Challenger een dikke V8 hoort. Die “ecologische” V6-jes en viercilinders zijn best ok in berlines en compacte roadsters, maar qua motorgeluid missen ze toch het nodige drama om goed bij een vette muscle car te passen.

  4. @Woef: ja, mee eens. Al is de tijd van drama volgens mij voorgoed voorbij… No more drama’s, maar nuchterheid. En dus kleinere motoren. Het past bij de tijdgeest. Maar idd, soms is dat jammer.

  5. Extreem geslaagde muscle car, hoort zeker een V8 in thuis, maar met een V6 zou ik ook wel tevreden zijn.

    Alleen jammer van de associatie met een van de grootste bagger films van de laatste jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*