Volkswagenbusje terug in Nederland!

Worden er speciale modellen uitgebracht, dan moeten Nederlandse kopers meestal importeren. Bij VW denkt men wel aan de Nederlandse kopers. Binnenkort is er namelijk de gelegenheid om een nagelnieuwe, klassieke VW Type 2 Microbus (Kombi) te kopen. Juist ja, de originele hippiebus uit de sixties.

Hoe dat kan? De bus ging dan wel lang geleden uit productie in Europa en de States, maar in Zuid Amerika werd hij onder de naam Kombi nog steeds gebouwd en verkocht. De ‘nieuwe oude’ zal dus ook worden gebouwd in Brazilie met Zuid Amerikaanse onderdelen om zo verscheept te worden naar Nederland.

Zoals je kunt zien is de T2 niet echt veranderd. Dat heeft natuurlijk z’n nadelen voor moderne kamperende families die wellicht aan wat meer luxe en ruimte gewend zijn. Kopers – veelal fans van dit busje – zullen er niet wakker van liggen. Overigens is die reservewiel -behuizing op z’n neus wel bijzonder. Er zit namelijk geen reservewiel onder, maar een luchtfilter voor de moderne 1.4 viercilinder motor.

Prijzen voor dit nieuwe oudje beginnen bij 45.000 euro.

4 Comments on “Volkswagenbusje terug in Nederland!

  1. Check! Ik ben er uit: Het is een dummy, die voorzien is van een heleboel gaatjes om toch voldoende rijwind voor de achterliggende radiator door te kunnen laten.
    Ik zou de verleiding niet kunnen weerstaan en er een veel potentere motor in lepelen. Geweldig ding!

  2. Maar wat betekent dit dan voor het motorgeluid. Moeten we het klassieke geklepper van een luchtgekoelde boxermotor missen?

  3. Ja, want nu ligt er een watergekoelde viercilinder lijnmotor in. Biedt wel perspectieven… *denkt aan wat ‘ie ooit met z’n Kever deed*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*