Dakloze Topcat maakt debuut

Hier in de lage landen hoef je – ondanks de zonneschijn van vandaag – niet echt je top te droppen. Ondanks warmtegadgets als stoelverwarming en blowers die vanuit je hoofdsteun warme lucht in je nek blowen verander je met een graadje boven nul na een paar kilometer snelweg toch echt in een diepvrieskip of haan. In warmere streken zoals Los Angeles daarentegen kun je, mede door de lagere snelheid die je er verplicht bent te rijden, best het hele jaar door cabrio-cruisen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men bij Jaguar deze setting gebruikt voor de introductie van haar nieuwste topcat, de XKR-S cabriolet. Ik ben meer een coupefan, maar oeh, dit is toch best het aanzien waard. 😉

De topless topcat debuteert dezer dagen tijdens de Los Angeles Auto Show en kreeg hetzelfde sporthart mee als de coupe: de supercharged 5.0 liter V8 die 550 pk’s op het asfalt brengt. Het maakt hem meteen de meest krachtige cabrio met stoffen dak die Jaguar ooit heeft gemaakt. Het is ook de snelste, met de XKR-S Cabrio sprint je van 0 tot 100 in minder dan vier seconden.

Qua looks deelt hij veel met zijn coupe-broer en kreeg van Ian Callum en zijn team een nieuwe voorbumper met bredere, lagere luchtinlaten en een koolstofvezel splitter op z’n lip aangemeten.

Nog meer aardigs bestaat uit de nieuwe spoiler op z’n achtersteven en het interieur kreeg speciale snufjes, bijvorobeeld performance stoelen die zijn afgewerkt met koolstof leer. Mmm, eens opzoeken wat dat nou weer is. Leer van koolstofkoeien?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*