Volkswagen wil vrouwen

Volkswagen wil met innovatiewedstrijd onder vrouwelijke ingenieurs in Duitsland zijn attractiviteit als werkgever naar voren brengen. Met de uitreiking van de ‘Woman drivING’ award krijgen vrouwen de kans hun ‘vreugde aan het onderzoeken te ontwikkelen en in de praktijk te perfectioneren’.

BMW-vrouwen
(Foto: de ontwerpsters van de BMW Z4, Juliane Blasi en Nadya Arnaout).

Het gaat om ingenieurs uit de vakgebieden werktuigbouw, voertuigtechniek, mechatronica en elektrotechniek. Uitmuntende (afstudeer-)scripties worden beloond. Ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg van Volkswagen is de beschermheer van de award. “Tegenwoordig komt er bijna geen innovatie meer uit Wolfsburg waar geen vrouwen bij betrokken zijn geweest. Technische wetenschappen zijn allang geen mannenzaken meer.” Ook BMW heeft veel vrouwen in dienst, namelijk ruim dertien procent.
(bron: Automobilwoche)

1 Comment on “Volkswagen wil vrouwen

  1. Typisch Volkswagen: als laatste trendsettend willen zijn. Renault was al toe aan de 3e versie van de Megane, Opel had al een jaar de Zafira en VW komt met de Touran. Ik vind VW zo’n saai merk en nu gaan ze (in navolging van velen) ook trendsettend proberen te doen. Op zich juich moet het niet uitmaken of het een vrouw of man is die er werkt. Wel zie je mondiaal een trend dat vrouwen steeds belangrijker worden (change has come!) in veel functies. Ook het wereldbeeld wordt vrouwelijker; bijvoorbeeld meer samenwerken dan vechten. En hulp bieden ipv isoleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*