Volkswagen Tiguan

Als je regelmatig hardloopt dan weet je het: oude gympies zitten vaak het lekkerst. Dat vertrouwde gevoel kreeg ik onlangs niet van een hardloopschoen, maar toen ik in de Volkswagen Tiguan stapte.

vwtiguan.jpg

Want hoewel de kleine broer van de Touareg nagelnieuw is, voelt hij als die oude ‘vriend’ die je steeds weer met plezier aantrekt. Het komt omdat alles easy gaat: ik kon mijn zitpositie aan alle kanten optimaal instellen zodat ik helemaal goed voor het stuur zat.

vwtiguan2.jpg

Tijdens het rijden vergat ik compleet dat ik schakelde en stuurde, zo soepel gaat het. Wat mij betreft is de besturing wel veel te veel bekrachtigd: ik wil iets meer stuurgevoel in mijn handen. Maar de meeste mensen vinden ‘t heerlijk en zal dit in deze midi SUV goed ontvangen worden. De auto is verder lekker wendbaar, een tikkeltje straf geveerd (maar dat past ‘m wel) en behoorlijk goedgevormd voor een SUV. Een aardig snufje is ook de wegklapbare trekhaak – je trekt hem aan een kettinkje tevoorschijn en duwt hem met je voet weg.

vwtiguan-lifestyle.jpg

Ben je niet zo’n inparkeer-kampioen(e) dan kies je voor het Park Assist Systeem waardoor de auto – kijk mama, zonder handen! – helemaal automatisch voor je inparkeert. Het werkt feilloos al vind ik wel: parkeren moet je zelf kunnen, dit soort gadgets is een beetje too much…

vwtiguan-opzij.jpg

Je kunt de verrichtingen op de achteruitrijdcamera volgen. Kies je voor de 4Motion-uitvoering dan kun je deze veelzijdige SUV zelfs loslaten in de modderige, zanderige en bergachtige natuur. Voor dat laatste is hij te koop met een afgeplatte neus zodat hij de bodem niet snel zal raken. Hij wordt er met die neus niet knapper op, maar alla… De VW Tiguan is er met een 1.4 TSI motor met 150 pk en 170 pk, een 2.0 TSI met 200 pk en twee 2.0 liter diesels, de TDI’s met 140 en 170 pk. Goed nieuws voor de boomknuffelaars onder ons: alle Tiguan-motoren zijn superschoon en zuinig; de voorwielaangedreven 1.4 TSI scoort zelfs een C-label. Hij is er vanaf €31.790.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*