Porsche Rijtraining

Porsche Rijtraining

Eens in de zoveel tijd is het feest: dan word ik uitgenodigd om deel te nemen aan een rijtraining. Gisteren was het er een van Porsche: de Precision-training op het Circuitpark Zandvoort.

porschetraining-ponloungeporsche.jpg

porschetraining-rijtjeps2.jpg

‘s Ochtends was ik meteen wakker want er stond een knappe donkerblauwe Cayman voor me klaar (met dank aan Hannie!) en op het circuit kwam het betere bochtenwerk aan bod. Met tien Porsche’s achter elkaar hebben we heel wat kilometers gemaakt en sjezis: wat is het toch moeilijk om zo vloeiend ideale lijnen te rijden dat je ook nog snelle rondetijden neerzet…

viola-porschetrainingcayman-circuit.jpg

Trainer Menno verzekerde me dat er progressie in zat bij me, maar aangezien ik het ongeduldige type ben (dat alles meteen super wil kunnen) ging het mij nog niet goed genoeg.

viola-porschetrainingcayman.jpg

Bij de reuzenslalom werd ik dan wel weer vierde (van de tien) dus daar was ik wel tevreden over. En tijdens de driftsessie kon ik ‘mijn’ Cayman ook goed tussen de pilonnen houden en nog stoer wat water doen opspatten.

violaporschetrainingcayman-drift.jpg

Sturen, het gas erop houden, sturen, nog wat gas bij, sturen, gas los, bijsturen… Het kostte letterlijk heel wat zweetdruppels, maar toch…

violaporschetrainingcayman-drift1.jpg

violaporschetrainingcayman-drift2.jpg

violaporschetrainingcayman-drift3.jpg

Leuk was ook de 180 graden drift: je rijdt keihard achteruit, gooit het stuur helemaal om, razendsnel weer terug en rijdt vervolgens fluitend vooruit verder: wat je wel eens ziet in actiefilms. Ik zou zo graag eens inparkeren voor de deur bij Albert Heyn! ;-)) Ik deed ‘t – verdomd als het niet waar is – in een keer goed! En shtktfck: daar zijn dan weer geen foto’s van… Aan het eind van de dag kreeg ik mijn certificaat uit handen van niemand minder dan Gijs van Lennep (yeah!) en was ik volkomen gesloopt: warm bad! Dit soort dagen is voor iedereen die van autorijden houdt een absolute must. Heb je geen Porsche, huur er dan een want dit moet je gewoon meemaken. Chagrijnig zijn is er voor mij de komende weken in elk geval niet bij, want die smile is niet meer van m’n gezicht te slaan.

porschetraining-gt3-duivel.jpg

porschetraining-rijtjeps3.jpg

I’ll be back, dusss! Nog een leuke tip: begin november starten op het Circuit van Zandvoort weer de lessen voor de race-licensies en er worden driftcursussen gegeven. Voor meer info klik je op deze link.

0 Comments on “Porsche Rijtraining

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*