Vrouwen en auto’s

In de States werd onlangs een onderzoek gedaan naar wat vrouwen zoeken in een auto. En tot grote verrassing van de (mannelijke) onderzoekers vallen wij massaal voor sportauto’s. Duh… Vertel dit meisje – dat vandaag een Porsche-rijtraining volgt – eens iets nieuws…

vrouwenauto.jpgvrouwenauto.jpg

Corvettes, Mustangs, Z4-en, SLK’s en de Pontiac Solstice (da’s hier de Opel GT) worden in de States steeds vaker door vrouwen gekocht. En als je als man nog dacht dat je een soort chick-magneet wordt als je er een rijdt, vergis je je. We willen ‘m namelijk zelf! Road & Travel hoofdredacteur Courtney Caldwell zegt hierover: “Jaren geleden waren dit soort auto’s niet bereikbaar voor vrouwen. We konden ze alleen op afstand bewonderen. Maar omdat we steeds zelfstandiger worden, ons eigen geld verdienen en hoge functies in het bedrijfsleven vervullen, worden we ook ‘mannelijker’ in de keuze van onze auto’s.”

corvette22.jpg

In de States wordt bijvoorbeeld een kwart (!) van alle Corvettes aan vrouwen verkocht. En ook auto’s met een hoog testosteron-gehalte zoals de Dodge Caliber en de Chevrolet HHR trekken meer vrouwen. Hierbij komt dat ze daarbij niet hun oog voor betrouwbaarheid en praktische zaken verliezen. Wij zijn meer dan mannen scherp op ruimte voor passagiers en spullen. Heb je het over sportauto’s, dan gaan vrouwen meer voor softer gelijnde wagens zoals de SLK, de TT of de Z4, terwijl mannen de harde lijnen van bijvoorbeeld een Cadillac XLR of Ferrari en Lamborghini-achtigen prefereren.

z4.jpg

1 Comment on “Vrouwen en auto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*