Volkswagen in ‘Grease’ filmpje

De reclamemakers van Volkswagen weten vaak leuke commercials te verzinnen. Hier een van de nieuwste, over de nieuwe Polo. (Even naar beneden scrollen om ‘m te kijken). 

Volkswagen Polo

Hier nog een nieuwtje over de kleine auto-verkoop in de States. Toen de benzineprijzen in de States vorig jaar omhoog schoten, kochten veel Amerikanen een kleinere auto. De Toyota Corolla’s, Honda Civics en Ford Focussen waren niet aan te slepen, terwijl de truck- en SUVverkopen gigantisch daalden. Inmiddels kopen de hamburger-eters weer in grotere getale grotere auto’s.  De reden? Spijt van hun aankoop!
Volgens een onderzoek dat AutoPacific uitvoerde onder 32.000 mensen, is het grootste bezwaar dat ‘de auto wel doet wat ze willen, maar niet heeft wat ze willen.’ De kleine auto’s hebben volgens hen geen luxe extra’s, geen power en geen ruimte. Ik zeg: het is maar wat je gewend bent… 30% wil meer kracht, 25% wil meer bagageruimte, en 25% wil meer luxe en techniek, 18% wil meer veiligheid en 22% wil een ‘zachtere’ vering. De helft van de ondervraagde Amerikanen zou weer voor een kleintje gaan, 35% zou voor een middelgrote auto gaan en 18% zou dan voor een crossover of SUV kiezen. Niet zo’n best vooruitzicht voor makers als Ford en Chevrolet die hun Fiesta’s en Cruze-en binnen de komende paar jaar in Obama-land willen verkopen. Tenzij de benzineprijzen weer stijgen…

4 Comments on “Volkswagen in ‘Grease’ filmpje

  1. @KR: ja, kan. Of gewoon wat ik al zei: het is maar wat je gewend bent. Als je je hele leven al in een 8 kamer woning van 500 m2 woont en dan in een huis van 100 m2 moet wonen, denk je ook: sjezis wat klein… Andersom geldt ook. Wij denken al gauw: wat groot zo’n SUV…

  2. Ben het helemaal met je eens hoor. Het is de cultuur. Dat verander je niet eventjes.
    We kunnen het wel veroordelen, maar dat is dan vanuit onze beleving. De Amerikanen zullen ons niet begrijpen denk ik…

  3. Oh ja… Wel slim van VW om de auto dan als ‘cool’ neer te zetten. De Kever was destijds ook wel ‘cool’ geloof ik, en dus een groot succes. Net als de meeste (toch wel kleine) Britse sportwagentjes.
    Klein kan dus wel, maar het moet wel cool zijn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*