Nieuwe Beetle op komst

VW-Barbie-Beetle-opzijOver ultieme vrouwenauto’s gesproken: hoe vinden jullie deze VW Malibu Barbie Beetle? Hilarisch, zelfs de beschermkap van de motor en het oliepeilstokhandvat zijn roze!

VW-Barbie-Beetle

VW-Barbie-Beetle-motor

Volgens mij is-ie alleen in de States op de markt verschenen, weet niet of er hier veel kopers voor zouden zijn? Dames? Geinig is-ie wel, maar of je dat na een paar maanden nog vindt? Overigens beloofde designer Walter de Silva (actief voor VW en Audi) nog niet zo lang geleden dat VW geen retro-designs meer zou maken. Toch komt er nu een nieuwe Beetle, die nu niet New Beetle, maar gewoon Beetle gaat heten. Hij zal wederom gebouwd worden op het chassis van de Golf en over een jaar of twee op het asfalt verschijnen.

Vw-Barbie-Beetle-int

Benieuwd hoe dit bevallige lieveheersbeestje eruit zal gaan zien als we de ‘no retro’ uitspraak van de Silva in acht nemen. Van mij mag het allemaal wel wat vlotter. Als Kever-fan ben ik nooit echt warm gaan lopen voor de Beetle. Hij is me te lomp en ik vond ‘m ook lomp en zwaar rijden, die vouw je niet even in een bocht. En hij is me veeel te blij, dat past niet op chagreinige dagen 😉 Al vond ik het vaasje met het bloemetje op het dash dan weer een supervondst.

Nee, voor mij heeft VW ander lekkers…

VW-Scirocco-r

11 Comments on “Nieuwe Beetle op komst

 1. Ik heb het er ook nooit op gehad. Rare lijnen die, voor zover ze afgeleid waren van de echte Kever, ook alleen daarop echt werkten. Overigens vind ik die kleur wel erg mooi… alleen niet op een auto!

  Viola, heb je nog tips voor een cabrio-rijdster in spe om het haar enigszins stylish in het gareel te houden? 🙂 De MX-5 komt eraan…

 2. Hee, wat goed Rosa van die MX-5. Gefeliciteerd met je aankoop. Ik verwacht tzt wel een foto met jou erin he, dan zet ik ‘m op de site met alle bijzonderheden.
  Een van de redenen waarom ik niet graag cabrio rijd is het kapsel dat je eraan overhoudt. Ik draag het ‘t liefst los en dan heb je dus een bos stug, klittig, stoffig (zomer) haar dat je na thuiskomst eerst eenuur moet ontwarren. Dus de aanrader ligt een tikkie voor de hand: elastiekje, staartje. Alleen zit dat dan weer niet lekker tegen je hoofdsteun aan. Dus ik laat mijn haar gewoon los en bindt een boerenzakdoek om mijn hoofd. Je hebt ze tegenwoordig in alle kleuren, ik heb zelfs een zwarte met doodshoofdjes erop. Staat best guitig – in Heidi-stijl zeg maar – alleen moet je ‘m na de rit niet meer afdoen, want alles zit plat. Een knot bovenop je hoofd – Japanse stijl – is natuurlijk ook een oplossing. Of een Grace Kelly-rol, ook mooi. Alleen moet je daar handig in zijn (ik ben dat zelf niet echt). Verder is een goede zonnebril echt een aanrader, want ook al schijnt de zon niet, je ogen raken eerder vermoeit tijdens het cabriorijden. He, misschien moet ik hier maar eens een groter onderwerpje aan wijden…

 3. jemig wat een rijdende zuurstok zeg!
  vind die sirocco idd veel mooier! haha.. ben ook geen fan van de new beetle… oude kever is gewoon niet nieuw (na) te maken…

 4. Alsof je als vrouw in een scirocco wilt gezien worden…Dan heb je meteen een stempel van een stereotype toebedeeld gekregen. Gewoon een Toyota voor de dames volstaat.. Als er dan toch een andere voiture voor de deur staat dan is dit meestal een hersenspinsel van een man die door de vrouw als een goed wel overwogen beslissing wordt aan gezien… Hmm, ik overdrijf voor de dames misschien een beetje maar ik spreek wel uit ervaring..;-)

 5. @ vpower,

  Er zijn echt wel vrouwen die wel ‘verstand’ hebben van auto’s. Ik bedoel… heb mijn auto nog nooit een naam gegeven en kijk niet naar de voorkant of het wel een leuk ‘gezichtje’ heeft ;)! Dat vind ik pas steroptyp… Ik zou graag gezien willen worden in die scirocco hoor…

  En hoezo nu weer ‘gewoon een Toyota’ alleen omdat het ‘saai’ en ‘degelijk’ is? Ook Toyota heeft moteren waar mijn hartje sneller van gaat kloppen… zo’n 177 PK D-CAT zit veel power is hoor 😀 (tjha sorry werk bij Toyota 😉 )

 6. Goh, een paar dagen niet op de site en meneer VPower spreekt hier van zijn ervaringen over een Toyota die ‘volstaat’ voor een vrouw. Weet ook dat er mensen zijn met ANDERE ervaringen . En laat eens tot je doordringen wat anderen hier op de site zeggen in plaats van star bij je eigen ideetjes te blijven. Open your mind! Dat mis ik nog wel eens bij dit soort heren. Kortzichtig, noem ik dat.

 7. Viola! Enorm bedankt voor al je tips! M’n nieuwe liefje staat nog niet voor de deur, moet nog op Nederlands kenteken gezet worden en ik had bij de dealer nog wat kleine aanpassingen bedongen (o.a. iets grotere wielen, 14″ vond ik toch wel een beetje karig). Maar hij komt eraan!

  Je zei dat dit ÊÊn van de redenen was dat je niet graag cabrio reed. Ik dacht dat jij een open Alfa had? Of zat ik ernaast? Zijn er dan nog meer redenen dat je niet graag open rijdt?

 8. Hmm, dit is mijn tweede reactie op jou site om mij nu meteen “star” te noemen vindt ik wat kort door de bocht…
  Wat betreft Toyota zeg ik helemaal niet dat het saai is in tegendeel volgelens de reclame met Vicki is het juist een flitsend merkt met aansprekende prestaties. 🙂
  Maar goed schijnbaar moet ik Viola naar haar mond praten..Hoe ik ergens tegen aankijk mag niet op haar site geventileerd worden..
  Het valt gewoon op Viola dat als er tegen jou schijnbare zere been wordt geschopt je eigenlijk stug reageerd..
  En dat is jammer, Zo erg ben ik nu ook weer niet.

 9. @ Vpower: ik vind je niet star hoor… je kijkt mss een beetje stereoptyp naar vrouwen en auto’s 😉 Ik bedoel… jij kan vrouwen vast wel op hun waarde schatten 😉

  Viola is mss meer gewend dat, dat soort mannen op de site komen en die gewoon vrouwonvriendelijk en beetje stom commentaar geven.

 10. @Ilse: nee, ik heb geen cabrio, ik heb een Alfa GT. Ik zal binnenkort een column plaatsen over het waarom achter mijn hekel aan cabrio’s. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*