Viola crasht VW EOS…

“Waar blijft nou je verhaal over die spectaculaire crash met onze EOS?” die vraag kreeg ik op deze maandagmorgen van de immer vrolijke pr-assistent van Volkswagen Mark Ogertschnig (voor insiders: ‘Mark-met-de-moeilijke-achternaam’). En inderdaad, ik moet biechten: ik heb een ongeluk gehad met de donkerblauwe EOS met licht beige bekleding… Niet deze dus.

vw eos(3) (2).jpg

Helaas heb ik geen foto van het plaats delict en kan ik ook de toestand van de wagen na de crash niet laten zien. Ik was, zoals jullie zullen begrijpen, te zeer aangedaan…

Het gebeurde op een T-splitsing in het Alkmaarsche (Westerweg en Prinses Julianalaan, voor insiders: bij het kerkhof). Ik kwam op de ‘poot’ van de T aanrijden en stond bij de haaietanden keurig stil en gaf richting aan naar links. Ik keek naar rechts waar in de verte iets groens aankwam. Keek naar links, daar kwam een auto aan die naast me afsloeg. Voorts keek ik weer naar rechts en het ‘groene’ was nu een Opel Corsa geworden die behoorlijk hard aankwam, zonder richting aan te geven. Ik dacht dus: ‘Die gaat rechtdoor’. En terwijl ik weer naar links keek, waar niets kwam, gaf ik alvast een klein beetje gas om achter de Corsa aan te rijden. GAAT DIE CORSA OPEENS NAAR LINKS! DOIIINNNGGG… Resultaat: zijn hele deur aan gort en dorpel scheef. En de EOS? Die had slechts wat vage krasjes op de bumper (niet eens een deuk) en de nummerplaat was een klein beetje beschadigd… Ik had de botsing bijna niet gevoeld.

De 25-jarige bestuurder van de Corsa begon op me te schelden en te tieren en ik zei hem dat hij maar eens moest kalmeren: ik deed dit tenslotte niet expres en het was vervelend voor ons allebei. Daarop bond hij enigszins in en belde de politie. Volgens een getuige had de Corsa wel richting aangegeven, maar vrij laat en ook reed hij erg hard. Dat laatste had ik ook al gemerkt… De politie kwam vlot en nam ons beiden een blaastest af. Waarop de agenten geinteresseerd vragen begonnen te stellen over mijn beroep, want iemand die een wagen van de importeur te leen kreeg, dat was iets bijzonders. Duh…

Anyway, later samen met de Corsa-rijder keurig het schadeformulier ingevuld en met wat gevoelens van schaamte en de schrik vrij gekomen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*