Autoverkoopster worden?

Vrouwen verkopen net zo goed als mannenOngeveer vijftig procent van de autokopers is tegenwoordig van het vrouwelijk geslacht. Opvallend genoeg blijft het percentage vrouwen dat auto’s vérkoopt daarbij ernstig achter. De website autoverkoopster.nl moet daar verandering in brengen.

autoverkoopster-logo.gif

Op deze site kun je je als vrouw oriënteren op het verkoopvak. Je krijgt tips voor acquisitie en presentatie je kunt je inschrijven voor verkoopcursussen. Initiatiefnemer is John Smits, directeur van SmitsAutomotive, een adviesbureau voor de automotive branche. Hij komt nogal eens bij autobedrijven over de vloer en vond het opvallend hoe weinig vrouwen in de showroom werken. Volgens Smits beschikken vrouwen over dezelfde eigenschappen als mannen om een auto te verkopen. Bovendien zouden mannen ook totaal geen problemen hebben om door een vrouw in de showroom geholpen te worden.

autoverkoopster-3.jpg

Het beroep van autoverkoper is naast dat van bouwvakker en monteur nog een van de laatste ‘echte’ mannenberoepen in Nederland. Smits hoopt met zijn website een portal te bouwen waarop vrouwen allerlei informatie kunnen vinden over de autobranche, maar waar zij ook geprikkeld worden om een carrière in de autowereld te beginnen.

autoverkoopster.gif

1 Comment on “Autoverkoopster worden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*