Doornbos gepromoveerd!

Red Bull Racing heeft vandaag besloten Robert Doornbos per onmiddelijke ingang te promoveren als racecoureur naast David Coulthard. Doornbos, die dit jaar met verve de rol van test- en derde rijder invulde bij de ambitieuze Engelse Formule 1 renstal, zal hierbij het zitje van de Oostenrijker Christian Klien overnemen.

robert doornbos.jpg

Met deze aankondiging zullen alle Nederlandse autosportfans dus de laatste drie Grand Prix dit jaar in China, Japan en Brazilië enorm verwend worden. Naast een Nederlands Formule 1 team, zullen dus net als vorig jaar wederom twee landgenoten aan de start staan van deze resterende wedstrijden om het Formule 1 Wereldkampioenschap 2006.

Afgelopen winter sloot Doornbos een contract bij het aanstormende topteam van Red Bull Racing als test- en reserverijder. Op 1 oktober krijgt de 24-jarige Rotterdammer nu de kans om zijn snelheid te etaleren bij het team van deze energiedrankgigant.

Robert: “Dit is natuurlijk een kans uit duizenden! Ik heb dit jaar altijd enorm mijn best gedaan om het team beter te maken, zowel in als buiten de Grand Prix weekenden. Dit is dus niet onopgemerkt gebleven. Graag wil ik dan ook iedereen binnen Red Bull onwijs bedanken voor deze kans. Ik ben er zowel mentaal als fysiek 100% klaar voor en ben enorm gemotiveerd om in de aankomende drie races maximaal te presteren voor Red Bull Racing!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*