Spyker toont moed!

Carwoman feliciteert Spyker: het wordt de nieuwe eigenaar van Midland F1 Racing Limited! Het team gaat Spyker MF1 Racing heten, de overnamesom is ruim $ 106 miljoen. Midland reed gisteren – bij de Grote Prijs van Italië – al met een Spyker-logo op de auto. (Op deze foto dus nog niet, een andere volgt zsm).

spyker f1.jpg

Met de overname is veel geld gemoeid. Spyker financiert dit door een lening af te sluiten en door de uitgifte van 2.650.000 aandelen van € 20, die samen dus 53 miljoen euro moeten opleveren. De nieuwe aandelen zijn straks goed voor 40% van alle Spyker-aandelen.

Michiel Mol zal het grootste deel van de nieuwe aandelen kopen. Mol wordt lid van de management board van Spyker en gaat het nieuwe F1-team leiden. Het is de bedoeling dat de overname op 30 september wordt afgerond.

Volgens Spyker-topman Victor Muller biedt de Formule 1 zijn zes jaar jonge automerk grote marketingmogelijkheden. Bovendien verwacht hij dat Spyker als fabrikant van straatauto’s kan profiteren van de technische kennis uit het F1-team.

Michiel Mol is eigenaar/oprichter van het internetbedrijf Lost Boys, onder meer bekend als sponsor van Christijan Albers. Maar Mol loopt als sponsor al zo’n tien jaar rond in de Formule 1. “Een levenslange ambitie die werkelijkheid wordt”, zo noemt hij de overname en zijn nieuwe rol als teamleider. Ambitieus is hij ook. “We gaan als Spyker niet meedoen om ‘mee te doen’. We doen mee om te winnen. Hopelijk duurt het niet lang voordat we voor het eerst in de geschiedenis het Nederlandse volkslied horen na afloop van een race.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*