Uitnodiging tot overspel

Jaguar’s nieuwste welp heet Sportbrake en zal menige verstokte BMW 5-serie touring of Audi A6 Avant rijder doen besluiten om ‘vreemd’ te gaan. Wat mij betreft is de Sportbrake de mooiste stationwagen van dit moment: gestrekt, krachtig en ondanks een lengte van bijna vijf meter zeer sportief om te zien.

Jaguars hoofddesigner Ian Callum is met recht trots op deze auto waarmee je behalve super voor de dag komt op het werk als bij de Labradors, mountainbikes en pakketten laminaat die achterin een zee van ruimte hebben.

Alleen al het starten is een feest, want na een druk op de pulserende startknop ‘ontwaken’ de ventilatieroosters en de ‘Gear selector’ komt omhoog. De stoelen zitten riant, het stuur kan lekker dicht naar je toe en – pas op – je jaagt deze jag al gauw te snel over het asfalt, zo geruisloos en comfortabel zoef je erover.

De XF Sportbrake is er alleen met dieselmotoren: de 2,2-liter viercilinder turbodiesel met 163 of 200 (S) pk of de dubbel ‘beturboode’ 3.0 liter zescilinder met 240 of 275 (S) pk. Deze fraaie kater staat voor €54.690 voor je deur.

1 Comment on “Uitnodiging tot overspel

  1. S.V.P. benzinemotoren! Jaguars worden nu eenmaal meestal niet bereden door vertegenwoordigers en maken dus minder kilometers, daarnaast stinken diesels vaak na enige tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*