Toys for girls

Autofreaks zijn vaak ook gek op horloges. Schoonheid en techniek komen samen in beide producten. Zelf ben ik niet zo’n sieradenfreak, ik draag ze zelden. Maar soms komt er zo’n pareltje voorbij dat ik denk: Wow! Deze nieuwe Breitling Transocean 38¬†– voor dames – is zo’n hebberigmakend gadget.

Volgens zijn makers is deze chronograaf een eerbetoon aan de ‘geest van het reizen naar verre, buitenlandse oorden aan boord van luxe vliegtuigen’. Juist ja… Ik moet altijd gniffelen om dit soort beschrijvingen, wie verzint dat? Maarja, anders staat er in zo’n persbericht natuurlijk alleen maar: ‘horloge’. En da’s natuurlijk saai. ūüėȬ†Verder valt onder meer te lezen dat deze¬†Transocean 38¬†een stylistische interpretatie is van chronografische estetica uit de 50er en 60er jaren dat het fijn handwerk ademt.

De kast is van staal of 18 karaats rood goud en de wijzerplaat is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, zilver of donkerblauw. De achterkant van de kast is gegraveerd met de afbeelding van¬†twee vliegtuigen, jarenlang het symbool van Breitling. Het hierboven getoonde bandje is¬†van krokodillenleer en dat vind ik nou echt reuze jammer. Er zijn tegenwoordig zoveel andere, prachtige materialen. Krokodillen fokken om hun huid is net zo verwerpelijk als het fokken van nertsen of andere harige beestjes voor jassen. Wat dat betreft sta ik compleet achter het gezegde: ‘Furs are worn by beautiful animals and ugly people.‘ Laat dat krokobandje dus vooral liggen, dat is voor de lelijke mensen onder ons. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld staal. (zie hieronder). Ik kan me zo voorstellen dat men bij Breitling nog veel meer keuze heeft uit mooie bandjes die niet dieronvriendelijk zijn.

Anyway, prachtig horloge, voor wie het zich kan veroorloven. Ik weet geen precieze prijs, maar reken op een duizendje of acht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*