Icoon herleeft: Chevrolet Corvette Stingray 2013

Op de autoshow van Detroit werd hij onlangs gepresenteerd aan een kwijlende pers: de nieuwe Chevrolet Corvette Stingray, codenaam C7. Zijn illustere lichaam werd opgetrokken uit aluminium en koolstofvezel waaronder een 6,2 liter grote V8 als kloppend hart dient voor de levering van 450 pk.

Een hart dat overigens met veel minder drank toe kan. Dat moest ook wel, als slokop zag zijn moederbedrijf GM – dat twee keer bijna failliet ging – geen brood in deze sportwagen en dus deden de makers hun uiterste best om ‘m toch zo zuinig mogelijk te maken. Het kostte het 1000-koppige team negen jaar (!) en aanpassing na aanpassing, maar het resultaat mag er zijn.

Zijn sportlijf onderging een mooie metamorfose: de motorkap duikt nog dieper voor betere windgeleiding, de luchthappers kregen allemaal echte functies zoals het koelen van de remmen of de transmissie. Zijn kontje kreeg wat kenmerken van de Stingray uit 1963 mee en twee Stingray vlaggetjes sieren zowel de linker als de rechterkant.

In het interieur waan je je in een cockpit en geniet je van leer en koolstofvezel waarmee deze ‘stekelbaars’ zowel jonge als oudere adrenalinejunkies aanspreekt. In de States gaat hij rond de 50.000 dollar kosten, hier ietsje-pietsje meer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*