Toyota ontwikkelt magnesium batterij

Een nadeel van volledig elektrische auto’s is dat je zonder tussentijds op te laden niet heel ver kunt rijden. Toyota hoopt hier een einde aan te maken met de ontwikkeling van een batterijpakket op basis van magnesium.

De huidige lithium-ion batterijen die in elektrische auto’s zitten, zijn relatief groot en zwaar, ondanks alle verbeteringen van de afgelopen tijd. Bovendien hebben ze een negatieve invloed op de actieradius van de auto. Toyota denkt een oplossing te hebben gevonden met de magnesium-batterij. “Er is absoluut een groot potentieel”, aldus hoofdonderzoeker Nikhilendra Singh. “We moeten nog enkele verbeteringen ontwikkelen om de efficiëntie op te krikken, maar over het algemeen zijn we erg opgewonden over de nieuwe technologie.”

De magnesium-ion batterij kan aanmerkelijk meer energie per gram opslaan dan de lithium-ion batterij. Bovendien is hij stukken goedkoper omdat magnesium volop beschikbaar is – het zit bijvoorbeeld in broccoli! Dit in tegenstelling tot het zeldzame lithium.

Wanneer de vinding van Toyota in auto’s – en dat kunnen ook hybride auto’s zijn of die op waterstof – is terug te vinden, is nog niet
bekend.
[Bron: Toyota blog]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*