Nieuwe Alfa Romeo 4C in de startblokken

Eindelijk goed nieuws van het Italiaanse front. Alfa Romeo zal tijdens de Salon van Geneve begin maart haar nieuwste sportieveling tonen: de 4C gaat in productie!

Het productiemodel zal vrijwel ongewijzigd worden gebouwd voor straatgebruik en hij heeft als kloppend hart de al bekende, uit aluminium vervaardigde viercilinder 1750 cc benzinemotor meegekregen. Speciaal voor dit model is de vlak achter de twee kuipstoelen geplaatste krachtbron fors opgevoerd, men fluistert dat er zelfs 300 paardjes staan te trappelen. Alfa Romeo koppelt de viercilinder aan de TCT-transmissie met dubbele koppeling waardoor je door de verzetten vliegt. De achterwielaangedreven sportwagen is zowel handmatig als met schakelflippers achter het stuur te bedienen.

Net als de MiTo en Giulietta kreeg de 4C een DNA-knop mee. Ik schreef er al eerder over en ben er niet weg van, maar in de 4C heeft dat systeem nog een vierde stand. Naast Dynamic, Natural en All Weather biedt Race de meest sportieve afstelling.
De 4C heeft – om hem licht te houden – veel carbondelen meegekregen. Niet alleen in het chassis, maar ook in het interieur; de middenconsole is ervan gemaakt.

De 4C is door Alfa Romeo ontwikkeld, maar wordt bij Maserati in hartje Modena gebouwd. De productie en verkoop starten later dit jaar. Wanneer het model op de Nederlandse markt arriveert en voor hoeveel euri hij dan op je stoep staat, kan de importeur nog niet zeggen.

1 Comment on “Nieuwe Alfa Romeo 4C in de startblokken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*