Toeter ellende

claxon2 (2)

Toeter ellende
Het staat hoog in mijn irritatie Top 10 in het verkeer: mensen die zomaar toeteren. Omdat ze een bekende op de stoep zien lopen, een ‘lekker wijf’ achter het stuur ontdekken of uit gewoonte omdat ze altijd hun moeder (plus en passant de hele buurt) willen laten weten dat ze eraan komen als ze er op zondagmiddag op de koffie gaan. En ook als ze weer weggaan. Zoals mijn buren. De rechterhand van deze mensen lijkt aan het midden van het stuur vastgekleefd. Overdag, ‘s nachts, vroeg ‘s ochtends: het maakt allemaal niet uit wie ze ermee laten schrikken. Ze lijken het ‘gezellig’ te vinden. In ieder geval doet de vader het, de dochters doen het en nu is de schoonzoon ook al verslaafd aan het toeteren. Het zijn van die types die in een voetbalstadion (waar ik gelukkig nooit kom) ook met zo’n enorme toeter staan toeteren. Toeeet, toeeeet!!! Kan het f&^%^%$# stompzinniger?

leeuw

Laatst reed ik op een tamelijk drukke, tweebaansweg op de linkerbaan, toen achter me een wild toeterende Citroen Picasso verscheen die al toeterend op mijn bumper bleef kleven. Ik kreeg bijna een hartverknettering en keek snel om me heen of ik kon uitwijken. Op dat moment kon ik niet naar rechts (daar reed iemand) en niet harder (daar reed ook iemand). En vanwege de spiegeling in de voorruit kon ik ook de bestuurder van die Picasso niet zien. Omdat ik dacht dat er gevaar dreigde – het kan natuurlijk zomaar zijn dat er een vrouw op de achterbank ligt te bevallen – schoot ik zodra het kon toch maar snel rechts achter de andere auto’s zodat de Picasso me kon inhalen. Vervolgens komt-ie naast me rijden en wat denk je: zit de hele familie buurman wild naar me te zwaaien. Met van die blije hoofden. Sjeeeezis. Ben ik nou gek of zijn zij het? Ik heb op mijn voorhoofd gewezen. Waardoor ze me nu aldoor kwaad aankijken… πŸ˜†
Enfin, voor iedereen die het leuk vind om te toeteren: het is niet alleen ongelofelijk irritant, maar ook strafbaar. Zo’n ding is gemaakt voor als er serieus gevaar dreigt. Of degene die vooraan staat bij het verkeerslicht moet in slaap gevallen zijn, dan is lichtjes de toeter beroeren meestal voldoende.

7 Comments on “Toeter ellende

 1. Toeteren moet je in principe alleen maar doen wanneer het nodig is. Zoals je zelf al zegt bij een niet oplettende bestuurder of zoals bij de malloten die het nodig vinden om naar een ongeluk te blijven staren terwijl de rijbaan voor hun allang weer vrij is. (sorry frustratie van vanochtend)

  Anyway een keertje toeteren als je bij familie weg rijdt vind ik nog tot daaraantoe maar continu op die toeter hangen of zoals jij al beschrijft toeteren omdat er een bekende voor je rijdt is gewoon belachelijk.

 2. Oooooh, wat ben ik het met je eens zeg!

  @ JD: Vooral die figuren met pudding in hun hoofd die wegrijden bij familie op tijden dat veel mensen al slapen en dan niet 1, niet 2, maar 3 keer toeteren zouden afgeschoten moeten worden.
  En of het niet erg genoeg is: Vaak laten ze eerst de motor -ondertussen veel te luidruchtig kletsend- ‘warm’draaien.
  Het is dat ik zo zachtaardig ben, anders waren er al lang plaatwerkers en artsen nodig geweest om zulk soort gevallen weer op te lappen…

  Viola, je gaat zeker niet graag in ItaliΓ« op vakantie? πŸ˜‰

 3. @KR: nou, dat dan weer wel, Italie is juist een favo vakantieland. Maarja dan is het toch anders, ik zoek er ook rustige stekjes op. Hoewel ik Rome ook leuk vind. Te voet dan he! πŸ˜‰
  Dat ‘warm laten draaien’ doet die buurman ook. Sterker nog: hij zet om half zes ‘s ochtends zijn auto aan, en gaat dan zelf weer naar binnen tot het ijs op zijn ruiten is gedooid. Als hij haast heeft niet, dan zet hij de motor aan en gaat dan krabben. Nog erger, want dat vindt plaats onder mijn slaapkamerraam.

 4. Haha bij de truckun in Lelystad twee weken hadden wij allemaal de toeters luid aan. En die waren een stuk luider dan auto toeters. Sommige trucks hadden wel 6 luchthoorns, en dit was op een vrije zaterdag en het was net na 12 uur. Hahahaha ja veel mensen waren niet blij.

 5. Ben ik blij te horen dat ik niet de enige ben die zich er echt mateloos aan irriteert. Laatst met mijn vriendin erover dat ik dat zo kansloos vind als mensen dat doen (zeker in de straat als ze wegrijden, nog even natoeteren :s)
  Maar ze begreep me niet.. beetje jammer..

 6. Prachtig! Dat vind ik, om te toeteren dan natuurlijk. Het geluid wat eruit komt, de reactie’s van anderen, gewoon prachtig.
  Soms toeter ik wel een kwartier achter elkaar, iedereen kijken, en gewoon met een stalen bek terug zwaaien….heerlijk. En dat gewoon voor de lol, ik zie er de lol van in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*