11 Comments on “The Making of Renault DeZir

 1. Waar Peugeot volledig de weg kwijt lijkt te zijn (en steeds verder afglijdt), is Renault naar mijn bescheiden mening best goed bezig! Begin de DeZir steeds mooier te vinden.

  De zitplaatsen doen me denken aan een lavaveld. Gaaf.

 2. Nou, bij Peugeot hebben ze nu wel de RCZ. Vind ik een prachtige auto. En betaalbaar bovendien. Men heeft zich bij Peugeot de laatste jaren vlgs mij vooral op gezinnen gericht waarbij men vergat dat er ook een vleug sexy aantrekkingskracht nodig is om je merk interessant te houden. Die is met de RCZ wel terug en volgens mij volgt er nu meer.
  Bij Renault zijn ze idd goed bezig, ik vond het vooral een sterke zet dat ze Laurens hebben aangenomen. Ze herkennen grote talenten in ieder geval 🙂

 3. Je hebt gelijk, de RCZ is de uitzondering die de regel bevestigd. Een erg fraaie auto.
  Wat de rest betreft: Als de nieuwe 508 de voorbode is van ‘things to come’, dan ben ik niet erg hoopvol gestemd… Vind ‘m saai en bovenal onherkenbaar. Je kan er bij wijze van spreken elk Japans/Koreaans merk op plakken zonder dat dat opvalt.

 4. Ja, maar is er dan een gezinsauto die niet saai is? Het autojournaille vond ooit de Ford S-Max zo super. Nou, ik vond het ruk.

 5. Ik moet heel diep nadenken (vond de S-Max ook prut) en vrees dat ik ook tot de conclusie…
  … wacht!
  Een 156 of 159 (en dan helemaal de Sport Wagon)! Zeker niet saai, en in tegenstelling tot de Mazda 6 met een heel lange houdbaarheidsdatum.
  De Mazda 6 vind ik altijd heel mooi op het moment van ‘uitkomen’, maar twee weken later zie ik dat ‘t even narcoleptisch is als elke andere gezinsbak.

 6. Ja, maar Alfa’s vind ik helemaal geen gezinswagens, ook de stations niet. Mazda 6 ook niet, dat is toch meer een werkauto, vind ik. Ik zit meer aan de MPV-achtigen te denken.

 7. MPV’s zijn inderdaad allemaal gewoon niet aantrekkelijk vormgegeven. Geen uitzondering.

  Maar met 508 bedoelde ik de opvolger van de 407, en hoewel dat een lompe auto is, is ‘t geen MPV 😉

 8. Ik vind ‘m zo kraak- en smaakloos. Helemaal niet typisch een Peugeot. Al kan ik niet precies aangeven hoe dat er uit moet zien.
  Het grootste bezwaar vind ik dus dat deze auto door elk willekeurig merk gepresenteerd had kunnen worden.
  Met het afscheid van de samenwerking met Pininfarina is het aantal fraaie auto’s drastisch gedaald bij Peugeot.
  Toch jammer…

 9. Ehm, dus een ‘gezinswagen’ is tegenwoordig automatisch een busje? Oh dear… nou begrijp ik waarom iedere leaserijder met 1,6 kind zich automatisch in zo’n hok laat lepelen.

  Kom op zeg – zo groot is de invloed van de katholieke en vrijgemaakt gereformeerde kerken toch ook weer niet in Nederland… laten we vanaf nu gewoon afspreken dat alles met een bruikbare achterbank een ‘gezinsauto’ kan zijn. Net als vroeger, toen was een Kever ook groot zat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*