Is merkstatus belangrijk voor jou?

Op Marktplaats hield men ook maar ‘ns een onderzoekje, namelijk in hoeverre autobezitters belang hechten aan status en het uitdragen daarvan.

c-Hyundai tattoo

Duizend ondervraagden gaven antwoord.  Mensen die de status die hun auto met zich meebrengt belangrijk vinden, rijden bij voorkeur in een Audi, BMW of Mercedes-Benz. Deze merken passen volgens de bestuurders het best bij het aanzien dat zij willen uitstralen.

Audi r8

Eigenaren van een Hyundai, Suzuki of Ford zijn het minst geïnteresseerd in status. Zij hebben geen behoefte aan een automerk als ‘uithangbord’.

c-Viola-BMW-M6-cabrio

Uit het onderzoek blijkt verder dat niet minder dan 70 procent van de Nederlanders vindt dat het automerk moet passen bij de persoonlijke status. “Auto’s met een duurder imago, zoals BMW, Audi en Mercedes zijn wel degelijk gewild vanwege hun standing”, zo verduidelijkt Dick Gorris, Manager Automotive van Marktplaats.nl de resultaten. “De eigenaren van een Suzuki of Hyundai kijken blijkbaar minder naar het merk”.

suzuki swift

Juist de automerken met het prijziger imago scoren steeds hoger als het gaat om het aantal ‘hits’ op Marktplaats.nl . Gorris: “In de Top 5 van meest gezochte auto’s op Marktplaats zijn BMW, Mercedes en Audi inmiddels ook vertegenwoordigd. Die zijn goedkopere merken als Hyundai en Skoda al voorbijgestreefd”.

mercedes-slr

De top-5 van meest gezochte labels zijn momenteel Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Opel en Audi.

4 Comments on “Is merkstatus belangrijk voor jou?

  1. Van geld dat we niet hebben, kopen we dingen die we niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die we niet mogen. Is zo’n toepasselijke spreuk. Heb wel een auto wens maar meer voor mezelf dan als status. Kan mij het schelen wat een ander ervan vindt, als ik maar lekker rij.

  2. Die spreuk slaat de spijker inderdaad op de kop.
    Ik droom ook nog steeds van een Lotus Elise, maar niet om indruk op iemand te maken. Ik ben gewoon verliefd 🙂

    Wat dagelijks vervoer betreft (gebruiksvoorwerpen dus) heb ik hetzelfde als met horloges. Veel auto’s met een lage kostprijs zijn interessant óf een aantal auto’s die fors meer kosten. Alles daar tussenin vind ik meestal zonde van het geld.
    De dure categorie valt af, dus je mag raden in wat voor een soort hok we rijden 😀

  3. En omdat er een hoop mensen zijn die een BMW kopen omdat dat ‘status’ geeft, ben ik er automatisch ook zo eentje?? Ik rij ook een BMW, maar gewoon omdat ik het een hele leuke auto vind… status of niet, dat kan me geen kl**e schelen. Er zijn veel mensen die een X6 lelijk vinden, nou, pech, ik vind em mooi, en als ik geld genoeg had voor een tweede auto kocht ik er mij ook nog een, mag nog iedereen hem lelijk vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*