Sturen in Schotland

De wegen van de Schotse Hooglanden zijn een paradijs voor liefhebbers van onbelemmerd autorijden. En het is er heerlijk wonen, daar in het hoge noorden, vooral als dat in een kasteel is met kanonnen voor de deur en echte Highlanders in de tuin. De bekende ‘Bentley Boy’ Paul Veenhuijzen woont in zo’n oude vesting en speciaal voor Petrol & Wine opent hij zijn poorten.

De Schotse Hooglanden behoren tot de favorieten reisdoelen van Petrol & Wine – het bedrijf van Hetty Louwaard en Ton Roks – dat autoreizen organiseert voor mensen die van auto’s en de goede dingen van het leven houden. Waarom favoriet? Je hoeft maar een nachtje te varen (vanuit IJmuiden) om binnen een half uur na het ontschepen al op prachtige wegen te rijden. Wegen die, naarmate je verder naar het noorden gaat, alleen maar mooier en uitdagender worden en die je steeds vaker vele kilometers lang helemaal voor jezelf alleen hebt. Ze leiden bovendien door een uniek en beeldschoon landschap met prachtige lochs, ruige rotspartijen en imponerende vergezichten.

In april 2012 organiseert Petrol & Wine een zesdaagse autorondreis door de Schotse Hooglanden. Rijden over prachtige stuurmanswegen, ondergedompeld worden in de mysterieuze sfeer van de Highlands, genieten van de prachtige natuur en de vele ‘Lochs’. Paul Veenhuijzen ontvangt de deelnemers op zijn prachtige Earlshall Castle en serveert hen persoonlijk een smakelijke lunch. En natuurlijk wordt er een van de vele whisky distilleerderijen bezocht.

Houdt je van autorijden over fraaie stuurmanswegen, gezelligheid, lekker eten en een goed glas wijn? En vind je het leuk om dat met gelijkgestemden te ervaren? Kijk HIER voor een uitgebreid programma van deze mooie reis door het prachtige Schotland.

 

 

1 Comment on “Sturen in Schotland

  1. Dat is dezelfde meneer Veenhuijzen die nu (bijna wekelijks” te zien is in het TV programma “hoe heurt het eigenlijk” van Jort Kelder. Mooi om te zien hoe Veenhuijzen leeft en doet. Veenhuijzen heeft een fantastische Rolls-Royce voor de jacht omdat er geen vergelijkbare Bentley te vinden was die ruimte bood aan honden, geweren, munitie, drank en geschoten dieren. Lijkt me een fantastische reis om mee te maken… Sowieso Schotland en haar Whiskys.Leuk dat dat hier naar voren komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*