Stom! Jay Kay’s Ferrari gemolesteerd

jay-kay Gevalletje jaloezie waarschijnlijk: deze week werd de Ferrari Enzo van Jamiroquai-zanger Jay Kay gemolesteerd door een boze man.
jaykays-enzo
(Hier was-ie nog heel).

Het gebeurde bij het driesterren Brudenell Hotel aan de kust van Suffolk in Engeland waar Jay Kay een paar daagjes vakantie vierde. Na sluitingstijd van het restaurant voegde de chef van het hotel, Aaron Billington zich volgens UK AutoTrader bij Jay’s gezelschap voor een paar drankjes. Na een tijdje zou Jay neerbuigende opmerkingen hebben gemaakt – volgens sommige maakte hij grapjes over minderwaardige auto’s van de anderen – terwijl hij opschepte over zijn Enzo.

jaykays-enzo-2

Daarop ging de boze chef naar buiten en begon de Enzo met stenen te bekogelen (alsof die er iets aan kon doen…). Schade? Tussen de 30.000 en 42.000 Engelse pondjes. De chef verklaarde later dat hij in een vlaag van gekte had gehandeld.
Toen Jay Kay later om commentaar werd gevraagd, zei hij slechts: “Dit is tamelijk teleurstellend en het zegt iets over de Britse psyche.” Of je nu meteen alle Engelsen op een hoop moet gooien weet ik niet, maar dat er een groen monstertje meespeelde is wel zeker.

lamborghini-miura-1

Jay Kay is een enorme autoliefhebber, hij verschijnt regelmatig bij Top Gear en heeft een enorme autocollectie waaronder een Ferrari F40, F50 een Rolls Royce Phantom en een serie klassiekers waaronder een Lamborghini Miura, Mercedes-Benz 300SL roadster en een Aston Martin DB5.
It’s Cosmic!

mercedes-300-sl-1

rolls-roys-phantom-4-2

14 Comments on “Stom! Jay Kay’s Ferrari gemolesteerd

 1. is heel leuk dat die een auto liefhebber is maar hij moet niet minderwaardig over andere mensen hun auto praten! niet iedereen verdient zoveel als hij doet! dus beetje appels met peren vergelijken! en 30000 tot 40000 euro schade aan zijn enzo is het zelfde als een kapotte koplap voor een vw golf van een man met modaal salaris! En als die een auto lief hebben was kwam die wel met zijn Pagani zonda C12 r gekomen!

 2. Ik blijf bij Niels (met z’n lullige auto’tje) uit de buurt! 😉
  Niels, geloof me. Wanneer je alle auto’s van opscheppers zou moeten vernielen heb je daar een dagtaak aan!
  Bovendien, wat jij als opscheppen betitelt zou voor de ‘opschepper’ gewoon wel eens een uiting van pure passie kunnen zijn, zonder de intentie anderen te kleineren of te kwetsen. Kwestie van beleving…

 3. Het is gewoon uit de hand gelopen dat avondje, waarom al die aandacht? Gewoon omdat JK een enzo heeft een geen BMW…

 4. Met bepaalde reacties hierboven, zet ik ook mijn vraagtekens bij de Nederlandse psyche 😡

  Zelfs als 21-jarige snotneus met een fles wodka, heb je gewoon van andermans spullen af te blijven! Maakt niet uit of die kei door een bushokje, BMW of Golfje gaat…

  • Hulde aan Karel. Helemaal mijn idee. Als ik het voor het zeggen had in de regering, zou ik dat soort jongeren het zelf terug laten betalen. Laat ze maar elke dag een krantenwijk lopen en het geld afgeven voor wat ze stuk hebben gemaakt.
   Doet me denken aan het volgende: een vriendin vertelde me ooit dat ze haar 4-jarige zoontje had betrapt terwijl hij met een bezem op een geparkeerde auto stond te slaan. En dat ze (schrik niet) het zo ‘grappig’ had gevonden. Ze had erbij staan lachen: och wat is dat knulletje toch al onderneeeeemend…! Zie je het voor je? Dit soort mensen werkt dus op mij als een rode lap op een stier. Ik vroeg haar of ze dat normaal vond dat haar zoontje op deze tedere leeftijd al andermans spullen kapot maakt. En dat zijn moeder dat ook nog aanmoedigd. Zij vond het allemaal niet zo erg, deed er erg laconiek over…
   Je begrijpt dat zij inmiddels geen vriendin meer is…

 5. Nuja, met mijn reactie wou ik zijn handelingen niet goedkeuren. Maar hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. En als JK echt staan pochen heeft met zijn status/auto’s en denigrerend gedaan heeft over andere personen dan zie je dergelijke acties al aankomen. De Enzo heeft hij n.b. ook alleen maar kunnen kopen doordat mensen zijn platen gekocht hebben.

 6. Laatste nieuws over de chef die Jay Kay’s auto molesteerde: hij heeft tien weken cel gekregen. De schade bedroeg bijna 9500 Engelse pondjes. Naar verluidt ging het niet zozeer om jaloezie om de auto, maar om jaloezie om… ja hoor… een vrouw. Jay zou namelijk een vrouw met wie de chef een ’emotionele band’ had uitgenodigd hebben op zijn hotelkamer. Voor een kop koffie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*