Lamborghini Insecta Concept

Ik ben helemaaal geen Lambo-fan: too much of everything. Maar als eyecandy heeft het wel wat. Vooral deze nieuwe concept, Insecta geheten doet mijn onderkaak wel even een dropje doen.

lambo-insecta

De geheel uit carbonfiber opgetrokken sportwagen is ontworpen door Iulian Bumbu een Roemeense designer die ooit al een prijs won op de – door Alfa Romeo gesponsorde – Transportation Design Master Course in Milaan.

lambo-insecta2

Zoals de naam al doet vermoeden liet de Roemeen zich inspireren door creepy kriebels, vooral die met een schildje zoals torren… ik krijg meteen kippenvel.
Nu is er natuurlijk kippenvel en kippenvel: van deze auto krijg ik dan wel weer positief kippenvel dat zich laat vergezellen door een glimlach.

lambo-insecta3

Overigens is deze Insecta vergelijkbaar van grootte als de Gallardo maar hij is nog lager en breder met een iets langere wielbasis.
Zijn power krijgt hij van dezelfde 5.0 liter V10 en ook de aandrijflijn zijn die van de Gallardo. Wel zijn er designverbeteringen doorgevoerd en het vele carbonfiber maakt de auto veel lichter en sneller dan zijn evenknie.

lambo-insecta4

Uiteraard kun je de middenmotor door gebruik van een glazen top goed zien. Schijnen veel mensen mooi te vinden, om een motor zo te zien liggen. Ik heb er niet zoveel mee, moet ik eerlijk zeggen.
In elk geval: aardig lammetje zo.

4 Comments on “Lamborghini Insecta Concept

  1. Ziet er erg mooi uit.

    Viola,bedoelde je niet lager?
    “Overigens is deze Insecta vergelijkbaar van grootte als de Gallardo maar hij is nog LATER en breder met een iets langere wielbasis.”

  2. Lekker apart, lijkt me een Lamborghini volgens de regels van de kunst! Niet meer aan knutselen, gewoon invoeren. Ik zie hem eigenlijk wel erg graag… (en dat is speciaal want ik houd maar van enkele modellen van Lamborghini – niet dat ik ze ooit kan betalen/onderhouden. 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*