Stellingen & Uitspraken

vicki-1 In deze nieuwe rubriek Stellingen & Uitspraken laat ik mensen aan het woord over auto’s. Discussies, meningen, rare-leuke-gekke-bizarre-opmerkelijke uitspraken van en over bekende en onbekende mensen. Alles kan. Deze eerste aflevering gaat over Vicki Butler-Henderson, die door Virginmedia.com aan de tand werd gevoeld over haar droomgarage. Voila Vicki:

vicki-2

Vicki: “Geld is, uiteraard, geen issue als het aankomt op dit soort droomauto’s. Maar ik heb mezelf wel een limiet gesteld op het aantal auto’s in deze droomgarage. Anders wordt het te obsceen. En: ze moeten nu te koop zijn. Anders zou mijn retro-wagenpark oneindig groot zijn. “

vicki-porsche

“Allereerst zou ik een Porsche 911 Carrera S kopen, omdat ik er altijd al een had willen hebben. Ik houd van zijn uiterlijk en het is bevredigend om in te rijden. Daarbij heb ik al eens een paar keer in een 911 GT3 geraced in de Britise Carrera Cup en met deze auto zou ik iedere keer herinnerd worden aan die fantastische rondes.”

vicki-bmw

“Vervolgens zou ik een auto nodig hebben voor de vrienden en familie-ritjes. Daarvoor zou ik naar de dichtsbijzijnde BMW dealer gaan en mezelf daar laten pamperen terwijl ik mijn oog laat vallen op een nieuwe X5 4.8iS. Deze is nu te koop met zeven zitplaatsen, de meer zielen de meer vreugd, en de X5 is nog steeds de beste in zijn soort volgens mij.”

vicki-bentley

“Omdat ik het nogal druk heb, blijft er weinig tijd voor vakantie. Om extra te genieten moet er een cabriolet komen zodat ik nog een beetje bruin kan worden terwijl ik rijd. En als ik dan toch te kijk zit met zo’n drop-top, dan maar meteen goed in het prachtigste beest op de markt: de Bentley Continental GTC. Da’s wellicht een beetje over the top, maar de auto is iedere cent waard: 12-cilinder, 6-liter, 552 pk… ”

vicki-veyron

“Om die aanschaf te toppen dien ik vervolgens de snelste auto ooit aan te schaffen, de 8-liter, 16-cilinder Bugatti Veyron met zijn 1000 pk’s en topsnelheid van meer dan 300 km/h. Maar hoogst waarschijnlijk is dat niet de beste auto om mee naar de supermarkt te gaan – je weet hoe onvoorzichtig andere mensen inparkeren. ”

vicki-focus-st

“Dus moet ik voor het boodschappen doen iets anders kiezen: een vlotte voorwielaandrijver de Ford Focus ST met de prachtig klinkende, 5 cilinder turbo motor van Volvo onder de kap die 222 pk doet. Maar alsjeblieft niet in die rare oranje kleur. Of met andere vormen van ‘kijk mij er eens snel uitzien’ erop…”

Aldus Vicki… Geen Toyota overigens… was waarschijnlijk voordat ze een deal met hen sloot. Misschien komt deze nu op haar lijstje voor? 🙂

vicki-iq

13 Comments on “Stellingen & Uitspraken

 1. Hm, valt me eerlijk gezegd een beetje tegen deze selectie van VBH. Weinig persoonlijk of origineel, hoog nieuwe-rijkengehalte, ook een wat minder hoog adrenalinepeil dan ik me zo bij haar had voorgesteld (had toch wel minstens één Atom/Caterfield/Exige ofzo bij kunnen zitten).

 2. Tja, het is háár lijstje. Iedereen zal weer een ander lijstje hebben omdat iedereen andere prioriteiten stelt en andere wensen heeft.

  Overigens: de meer zielen de meer vreugd
  Is ‘t niet hoe meer zielen, hoe meer vreugd?

 3. Wel opmerkelijk dat iedereen bij de naam Veyron onmiddellijk denkt aan de coupé terwijl er ook een targatop is… Dat nieuwtje is behoorlijk vergeten als je het mij vraagt, hoewel er weer een record werd verbroken, en de Veyron deze keer als ‘s werelds snelste cabriolet ook leverbaar werd. Maar ik moet ook niet van die open Veyron hebben hoor! 😛 Ik denk niet dat je echt het open dak gevoel zal hebben in dat ding. Maar dat maakt eigenlijk niet uit, want een Veyron rijden is zowieso een heel anders gevoel. 🙂

 4. Ik denk dat ze haar tijdens een interview over iets anders even tussendoor een droomgarage-lijstje hebben gevraagd. En Vicki het even uit de losse pols opnoemde. Als ze er langer over zou nadenken zou ze denk ik tot bijzondere keuzes komen.

 5. Hallo Viola,
  Mooi stukje, ik heb het op mijn weblog gezet met een link naar jouw site en het resulteerde de zelfde dag nog op een dubbele aantal bezoekers. Je hebt gelijk, als je er langer over zou na denken zou je misschien andere keuzes maken.

  Groeten uit de Hof van Twente,
  Jan.

  http://www.janwib.web-log.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*